Ble merket for livet

NEW YORK (VG) At Elijah Wood (20) har et bibelsk navn, stopper ikke Tolkien-fansen de sammenligner ham med anti-Krist!

ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

Elijah spiller Frodo i «Ringenes Herre». På hoften har han en tatovering i alveskrift. «De ni» står det. - Vi har alle den samme tatoveringen, sier han.

- Mot slutten av innspillingen av «Ringenes Herre» var vi blitt et brorskap. Følelsene var dype nok til å brennmerke oss fysisk, sier Elijah.

- En familie

Tolkien-fans vet at ringenes brorskap består av fire hobbiter, en dverg, en alv, to menn og en trollmann. De ni skuespillerne deler ikke bare en tatovering.

- Vi ble en familie. Båndene vi knyttet er også filmens realitet. Nettopp fordi vi følte så sterkt for hverandre smittet det over til rollene i filmen, sier Elijah, som hadde lest «Hobbiten» da han var ni-ti år gammel og elsket den.

Han var interessert straks han hørte om filmen, for Elijah hadde allerede fått et par slengbemerkninger om at han var som skapt for Frodo. Men han fikk ikke engang møte regissør Peter Jackson, som lette etter Frodo også i England og Australia.

- Agenten min sa at jeg måtte gå på audition og bli tapet som alle andre.

Lagde video

20-åringen som debuterte i «Tilbake til fremtiden II» som 8-åring, er veteran i faget, og nå ville han spille Frodo. Det han ikke ville, var å gjøre audition foran et videokamera med en hvit kontorvegg som bakgrunn. Den resolutte unge mannen øvde på engelsken med en ekspert, hyret kostymer så han mente han lignet en hobbit, dro opp i Hollywood-åsen med videokamera, og sendte sin audition til Peter Jackson.

- «Ringenes Herre» har mange fanatiske fans, så du kan nærmest bli som en rockestjerne i deres verden nå?

- Ja, rockestjerne eller anti-Krist! Det er mange som har levd med Tolkiens bøker hele livet, og Frodo er veldig spesiell for dem. Jeg følte det som et press først, og tenkte mye på ansvaret, men jeg ble ganske raskt hjemme i Frodos føtter. Uansett hvordan fansen ser meg, har jeg aldri jobbet hardere eller vært så utslitt.

Disse danner filmens brorskap og har samme tatovering som Elijah Wood:

* Sir Ian McKellen (Gandalf)

* Viggo Mortensen (Strider/Aragorn)

* Sean Bean (Boromir)

* Orlando Bloom (alven Legolas)

* John Rhys-Davies (dvergen Gimli)

* Sean Astin (hobbit Sam)

* Dominic Monaghan (hobbit Merry)

* Billy Boyd (hobbit Pippin)

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder