Tarjei Sandvik Moe (19) flytter i kollektiv med «Skam»-kompis

«Skam»-stjernen er klar for både teater og film til høsten, og har skrevet sitt eget filmmanus han håper å få realisert. Og han flytter ut av barndomshjemmet.

– Jeg flytter hjemmefra og skal bo i byen. Jeg, David Sjøholt fra «Skam» og Jakob Fort som spiller hovedrollen i «Blank», sier Tarjei Sandvik Moe.

– Hva sier mamma da?

– Jeg vet ikke, jeg tror de synes det er greit altså. Det er greit å komme seg ut også. Og 54-bussen går jo opp og ned, humrer 19-åringen fra Korsvoll nord i Oslo.

Les også: Tarjei Sandvik Moe: – Jeg liker ting som er litt tøft, røft og mørkt

NÅ BLIR DE SAMBOERE: Tarjei Sandvik Moe (i midten) flytter sammen med David Sjøholt (t.v.). Til høyre Henrik Holm, som spilte Even i «Skam». Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

VG snakker med han i forbindelse med filmen «En affære», som han skal lansere til høsten. En mye omtalt thriller om en lærer som har et forhold til en elev, en film med erotiske innslag hvor han spiller mot langt mer erfarne Andrea Bræin Hovig.

les også

Tarjei Sandvik Moe fra «Skam» trakk seg etter innspilling av TV-pilot

Erotiske innslag var slett ikke noe problem å spille inn for 19-åringen, som berømmer kollega Bræin Hovig.

– Det er en plikt som skuespiller å ofre seg og gjøre ting man ikke ville gjort i virkeligheten. Jeg er en oppofrende skuespiller som ikke skal si stopp. Egentlig var det ikke noe ubehagelig i det hele tatt, jeg ble venner med Andrea og vi tullet mellom opptakene. Så det ble aldri kleint, sier han.

BLE GODE VENNER: Tarjei Sandvik Moe (19) spiller mot Andrea Bræin Hovig (44) i «En affære». Foto: SF Studios/Storyline

Han spiller Markus, som han beskriver som en i utgangspunktet veldig selvsikker fotballgutt fra vestkanten. Men egentlig er han mammadalt.

– Han fremstår selvsikker og manipulerende foran kompiser, han har et macho ytre.

– Langt fra Tarjei?

STJERNE OVER NATTEN: Tarjei Sandvik Moe spilte mot Henrik Holm i «Skam», og fikk oppmerksomhet verden rundt. Foto: Helge Mikalsen

– Nei da, man har alltid likheter. Jeg er selvsikker selv, men har hentet litt fra oppveksten. Jeg spilte fotball i Lyn, og flere av dem hadde en macho selvtillit, som jeg ikke hadde selv. Karakteren er nok inspirert av et par av kompisene jeg hadde på Lyn.

Selv la han fotballskoene på hylla da han gikk i 10. klasse.

– Jeg gikk til treneren og sa jeg ikke orket mer. Da hadde jeg spilt på elitelaget for min aldersgruppe veldig lenge. Jeg var ikke god nok, og det passet ikke å være sliten i beina hele tiden.

les også

«Skam»-stjernene forteller: Dette er våre beste minner

19-åringen går ut av videregående nå i vår, men var ikke noen utagerende russ.

– Jeg hadde ikke russebukse, men jeg var jo med og festet litt. Det er like greit det, jeg er ingen typisk russefyr.

Han har søkt manuslinjen ved Westerdahls i høst, men er usikker på om det blir mulig å kombinere. Sandvik Moe har nemlig mange planer fremover.

– Jeg har signert kontrakt med Oslo Nye Teater hvor jeg skal spille i «Snøfall» fra november. Det blir spennende, omtrent samtidig er det premiere på «En affære» Jeg håper å få jobbe mer med Henrik Martin Dahlsbakken (regissøren). Og så skriver jeg ting selv også, jeg skal mest sannsynlig lage min egen film i sommer, men det er ikke helt bekreftet ennå. Jeg har skrevet manus. Det er realisme og drama, sier 19-åringen litt hemmelighetsfullt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder