SEIERSHERRER: Hovedrolleinnehaver Leonardo DiCaprio og regissør Alejandro Inarritu fikk begge priser for «The Revenant», som også ble kåret til årets film under Bafta-utdelingen i London. Foto: Toby Melville , Reuters

«The Revenant» fikk fem Bafta-priser

Dramafilmen «The Revenant» ble hedret med prisen for årets beste film da den britiske filmbransjen delte ut sine Bafta-priser.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Søndag kveld delte det britiske film- og TV-akademiet BAFTA ut sine årlige priser i London. Det ble en særdeles hyggelig kveld for folkene bak «The Revenant», som vant i fem av de åtte kategoriene dramafilmen var nominert i. Det er et godt tegn før Oscar-utdelingen, der filmen er nominert i 12 kategorier.

OVERSIKT: Se de nominerte her

Leonardo DiCaprio vant prisen for årets mannlige skuespiller. Takketalen viet han til moren sin på morsdagen, og fortalte at han aldri ville vært der han er i dag, dersom hun ikke hadde stilt opp så mye for han.

Blant de andre prisvinnerne var Mark Rylance og Kate Winslet, som fikk prisene for beste biroller i henholdsvis «Bridge of Spies» og «Steve Jobs».

Brie Larson fikk Bafta for beste kvinnelige skuespiller i kidnappingsfilmen «Room», men var ikke til stede for å motta prisen.

PRISVINNER: Kate Winslet stakk av med Bafta-prisen for beste birolle i filmen «Steve Jobs» da britisk filmindustri delte ut sine priser søndag. Foto: Toby Melville , Reuters

En annen skuespiller det var knyttet stor spenning til, var Alicia Vikander. Svensken var nominert både som beste kvinnelige skuespiller og birolle for hennes prestasjoner i henholdsvis «The Danish Girl» og «Ex Machina».

På vei over den røde løperen fortalte Vikander at det var stor stas å se alle kollegene sine igjen. Hun fikk også enormt med skryt for sin Louis Vitton-kjole.

BEGYNTE GODT: Svenske Alicia Vikander ble av mange pekt ut som dronning på den røde løperen, men noen Bafta-pris vant hun ikke. Foto: Toby Melville , Reuters

– Den er utrolig tung. Det er nesten som en treningsøkt å bære den, sa Vikander til The Telegraph.

HUSKER DU? «The Imitation Game» nominert til ni priser – fikk ingen

Rekordkald utdeling

Det ble en iskald affære på den røde løperen for de kjole- og dresskledde skuespillerne.

Ny Oscar-regel: Ikke lov å liste opp navn i talene

Engelske meteorologer meldte i forkant om iskalde vindkast og temperaturer ned mot det laveste som har vært målt på kveldstid i London på fire år, ifølge The Telegraph.

#BAFTABLACKOUT

Som en oppfølger til kritikken som har haglet mot Oscar under emneknaggen #OscarsSoWhite, ble det arrangert demonstrasjoner også under Bafta-utdelingen.

Alexander Skarsgård støtter kritikken: – Det er ikke nok mangfold på film

Gruppen Creatives of Colour Network var godt representert med bannere utenfor operahuset i London. Påskrevet flere av bannerne var emneknaggen #BAFTABLACKOUT. Gruppen gjorde det klart at de demonstrerte mot det de mener er en unaturlig underrepresentasjon av svarte og asiatiske skuespillere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder