Angelina Jolie og Brad Pitt skilles

Brad Pitt: – Veldig trist

Angelina Jolies far: – Sjokkert

Hollywoods kanskje aller mest berømte par går fra hverandre etter 13 år.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det er slutt mellom Angelina Jolie (41) og Brad Pitt (52). TMZ var først til å melde om bruddet. De opplyser at det er Jolie som har søkt om skilsmisse med standardfrasen «uforenlige forskjeller».

Pitt og Jolie har vært blant filmbransjens desidert hotteste par, så nyheten om at «Brangelina» nå er historie, slo ned som en bombe tirsdag ettermiddag.

Robert Offer, talsmann for Jolie, bekrefter nyheten overfor Sky News og legger til at filmstjernen har tatt beslutningen «av hensyn til familiens helse».

– Hun vil ikke kommentere på det nåværende tidspunkt og ber om respekt for privatlivets fred, sier Offer.

IDYLLEN BRAST: Angelina Jolie og Brad Pitt på en prisgalla for åtte år siden. Foto: AP

Brad Pitt i 2013: Angelina er mer sexy enn noensinne

Pitt ber om ro

Kort etter at skilsmissen ble kjent, kommenterte Brad Pitt i en pressemelding til bladet People:

– Dette er veldig trist for meg, men det som betyr aller mest nå, er barnas beste. Jeg ber pressen pent om å gi dem den roen de fortjener i denne utfordrende tiden.

Seks barn

Brad Pitt og Angelina Jolie har seks barn sammen, og det skal være nettopp barna som er stridens kjerne, ifølge TMZ. Jolie skal angivelig ikke være fornøyd med ektemannens metoder når det gjelder oppdragelsen av barna. Hun har leid inn stjerneadvokat Laura Wasser til å føre saken for seg.

I fjor: Jolie tar med barna på jobb

Angelina Jolie og Brad Pitt har de biologiske barna Vivienne og tvillingbroren Knox (8). I tillegg har de Shiloh (10), samt adoptivbarna Maddox (14), Pax (11) og Zahara (10).

VGs Morten Hegseth kommenterer bruddet: Angelina på krigsstien

I FORRIGE UKE: Angelina Jolie besøkte flyktninger på grensen til Syria. Foto: REUTERS

Jolies far sjokkert

Jolies skuespillerpappa Jon Voight (77) sier til Buzzfeed News at han mottar nyheten med sorg.

– Det er trist. Jeg vet ikke hva som kan ha skjedd. Forhåpentlig ser jeg Angelina og barna snart... Hennes førsteprioritet er barna. Det har det alltid vært. Jeg er like sjokkert som alle andre.

Paret giftet seg i i et lite kapell tilknyttet vinslottet Chateau Miraval i Frankrike sommeren 2014. Da hadde det gått 11 år siden de møttes på filmsettet til «Mr og Mrs. Smith» og dampet opp lerretet med het filmsex. Den gangen var Pitt gift med Jennifer Aniston. Jolie på sin side har to ekteskap bak seg – med Jonny Lee Miller og Billy Bob Thornton.

Husker du? Pitt og Aniston skilles

Og denne? Derfor byttet Jolie blod med eksmannen

Fersk separasjon

I skilsmissesøknaden oppgir Jolie 15. september som dato for separasjonen. Jolie krever ikke underholdsbidrag fra Pitt, men hun forlanger angivelig eneomsorgen for barna, og at Pitt kun får besøksrett.

Mer å lese: Pitt og Jolies datter vil kalles John

Pitt og Jolie forlovet seg i 2012. Det skal ikke være noen tredje person involvert i bruddet. Enkelte medier har skrevet om at Jolie skal ha vært sjalu på Pitts motspiller i «Allied», Marion Cotillard (40), men kilder avfeier det overfor People.

2008: Brad Pitt og Angelina Jolie da hun var gravid med tvillingene. Foto: AP

Har du lest? Angelina regisserer Brad

Besøkte flyktninger

I forrige uke besøkte Jolie en flyktningleir i Azraq. Da var det ingenting som tydet på at hun selv hadde personlige problemer. Hollywood-stjernen har vært FN-ambassadør siden 2001.

Da Jolie for tre år siden fant ut at hun hadde arvelig anlegg for kreft, valgte hun å operere bort begge brystene. Etterpå har hun også fjernet begge eggstokkene – for forebygge sykdom. Den gangen takket hun ektemannen og familien for støtten.

Pitt uttalte den gangen at han var svært stolt av kona:

– Min største bekymring som far, er å holde familien i live og sammen, og hun har gjort det for oss. På en måte er det et nytt kapittel vi som familie har gått inn i, lød det fra filmveteranen.

Husker du? Barna var med og planla vielsen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder