BER OM UNNSKYLDNING: Benedict Cumberbatch er stjernen fra Morten Tyldums film. Her sammen med forloveden Sophie Hunter. Foto:Chris Pizzello,Ap

Tyldum-stjerne sier han han har vært en idiot: Cumberbatch: Måtte krype til korset og be om unnskyldning

Den Oscar-nominerte skuespilleren Benedict Cumberbatch (38), som spiller hovedrollen i Morten Tyldums film «The Imitation Game», kalte svarte skuespillere for fargede i et TV-show.

Artikkelen er over fem år gammel

Dermed var helvete løs og Cumberbatch måtte krype til korset.

– Jeg har vært en komplett idiot og er knust over å ha såret andre mennesker, lyder Cumberbatch uforbeholdne unnskyldning, skriver den engelske avisen Daily Mail.

Utgangspunktet var det beste for Benedict Cumberbatch. I et talkshow på den amerikanske TV-kanalen PBS på onsdag, slo han et slag for svarte skuespillere og deres manglende arbeidsmuligheter i hjemlandet Storbritannia.

OSCAR-NOMINERT: Benedict Cumberbatch er Oscarnominert for sin innsats i Morten Tyldums film «The Imitation Game». Foto:Jack English,

– Når det gjelder fargede skuespillere har de det mye vanskeligere i Storbritannia, sa Benedict Cumberbatch og mente at skuespillere som Idris Elba and David Oyelowo hadde større muligheter i USA.

Det skulle han ikke ha gjort. Reaksjonene på sosiale medier var sterke og mange og beskyldningene haglet mot den Oscarnominerte skuespilleren.

– Rasistisk, var et uttrykk som ble brukt og som tvang Benedict Cumberbatch til å sende ut en lengre unnskyldning hvor det blant annet heter:

TV-SHERLOCK: Mange norske TV-seere drar også kjensel på Benedict Cumberbatch som Sherlock Holmes i TV-serien Sherlock. Her med Dr. Watson spilt av Martin Freeman Foto:John Rogers,

– Jeg unnskylder ikke at jeg har vært en idiot og vet at skaden er skjedd og kan ikke annet enn å beklage at jeg har såret andre mennesker. Ingen skal være i tvil om at jeg har lært av dette.

Cumberbatch er Oscar-nominert i klassen for beste skuespiller for sin innsats i Morten Tyldums film «The Imitiation Game».

For norske TV-seere er han også godt kjent som Sherlock.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder