FROSTRØYK OG POLVOTTER: Michael Fassbender hadde det atskillig kaldere på filminnspilling i Oslo i forrige uke. Foto: Trond Solberg , VG

Snøen forsvinner - Snømannen fortviler ikke

Innspilling fra sprengkulde til mildvær

Bitende kulde og klassisk norsk vintervær har blitt avløst
av mildvær og regn for «Snømannen»-crewet. Da må filmskaperne ty til kunstige erstatninger.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Innspillingen av den store Hollywood-produksjonen med Michel Fassbender startet i Oslo forrige mandag. Da var det nærmere 20 kuldegrader og en god del snø. Det bidro til vinteridyll i Frognerparken, hvor noen scener ble spilt inn.

Denne uken har gradestokken krøpet langt over null grader, og snøen har forsvunnet. Det har likevel ikke ført til noen som helst trøbbel, skal vi tro filmens presseansvarlige Sasha Gibson.

– Nei, ikke i det hele tatt. Vi planlegger for slikt, og vi hadde jo på ingen måte forsikringer om snø før vi begynte.

Sjekk værmeldingen for der du bor i helgen!

Snøkanoner trenger null eller lavere på gradestokken. Det ser ikke ut til å komme før søndag. Men filmskaperne har andre løsninger på lur.

– Husk: Det er illusjonens kunst vi jobber med! Vi har «filmsnø» tilgjengelig, og vi har mulighet til å redistribuere snøen som fortsatt ligger her, sier Gibson.

VG var på innspilling ved Barcode ved Operaen forrige torsdag. Da fikk vi knipset de første bildene av Michael Fassbender i rollen som Harry Hole, i en jakke som ifølge Gibson blir en gjenganger i filmen. Filmarbeiderne, blant dem 100 norske, tar siden veien over fjellet til Bergen og deretter til Rjukan før de kommer tilbake igjen til Oslo.

Kommentar: Filmsuksessen som kan bli et mareritt

LETTKLEDD I KULDA: Michael Fassbender var ikke akkurat kledd for nærmere 20 minus i Oslo i forrige uke. Foto: Trond Solberg , VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder