PÅ SØKEN: Kristen Stewart leter etter sin avdøde tvillingbror, men kanskje mest av alt seg selv, i Olivier Assayas spøkelsesfilm «The Personal Shopper». Foto: CANNESFESTIVAELEN PRESSETJENESTE

Buing og begeistring for Danielsen Lies Cannes-film

CANNES (VG) «Personal Shopper» med Kristen Stewart og vår egen Anders Danielsen Lie i en liten, men meget viktig birolle, ble møtte med omfattende buing – og etterfølgende kritikerros.

  • Jon Selås

Artikkelen er over fire år gammel

Filmen har ikke offisiell verdenspremiere før i kveld. Men i går kveld var det pressevisning. Og selv om det alltid er filmer som bues på i Cannes brogede forsamling av meget ulike kritikere, satte akkurat «Personal Shopper» en foreløpig festivalrekord for mishagsytringer.

Anders Danielsen Lie har en liten men viktig rolle i «Personal Shopper». Det er hovedrollen Kristen Stewart kritikerne så langt har beskeftigete seg med. Foto: JON SELÅS VG

Les Anders Danielsen Lies tanker om å være i Cannes for andre gang.

– Det skal Kristen Stewart ta som en æresbevisning, skriver Robbie Collin i britiske The Telegraph – en av de tidlige skrevne kritikkene om filmen – og gir filmen fire av fem mulige stjerner.

Det meget innflytelsesrike bransjebladet Varietys Peter Debruge, er på linje:

«Dette er en vill, ukonvensjonell, feilbarlig, men aldri kjedelig miks av horrorstory, kjedelig arbeidslivsrapport og en pågående identitetssøken, som vil bli stående som en av Kristen Stewarts mest kontroversielle rollevalg i hennes karriere», skriver Bradshaw og gir filmen fem stjerner (av seks mulige).

The Guardians Peter Bradshaw kaller filmen – en engasjerende, bisarr, spennende, vilt absurd og nesten uklassifiserbar grøsser, og gir filmen fem stjerner (av seks mulige)

Mens The Wraps Ben Croll også mener å kunne konstatere at filmen ikke fortjener buingen – men at den likevel er et brennhett kaos.

«Personal Shopper» er forøvrig Kristen Stewarts andre film med Olivier Assayas - og hennes andre Cannes-film i år. Hun var med å innlede det hele i Woody Allens åpningsfilm «Cafe Society».

Les også

Mer om

  1. Filmfestivalen i Cannes

Flere artikler

  1. Anders Danielsen Lie i hovedkonkurransen i Cannes

  2. Kristen Stewart: – Viktig å stå frem

  3. Gullpalmen til britiske Ken Loach

  4. Ny internasjonal filmrolle for norske Anders Danielsen Lie

  5. Kristen Stewart bryter stillheten om forholdet til Alicia Cargile

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder