HUMORKONGE: Eddie Murphy fikk sitt gjennombrudd som stand up-komiker på 80-tallet. Foto:Chris Pizzello,Ap

Eddie Murphy gjør comeback

Komiker og skuespiller Eddie Murphy (53) skal gjeste «Saturday Night Live» for for første gang siden 80-tallet.

  • Jennifer Bråthen

Artikkelen er over fem år gammel

Det har gått over tredve år siden Murphy sist var med i den amerikanske underholdningsprogrammet «Saturday Night Live» (SNL). Nå er det imidlertid klart at stjernen vil gjeste programmets jubileumssending. Ifølge komikeren har det aldri passet å gjøre comeback i programmet tidligere.

– De har 40 årsjubileum, og jeg kommer til å være der. Det kommer til å være første gangen siden jeg sluttet, sier Murphy i et telefonintervju med News One.

Den New York-fødte komikeren debuterte som SNL-skuespiller i 1981 da han var 19 år gammel. Han sto sist på «Saturday Night Live»-scenen 15. desember som vert. I løpet av sine fire år som SNL-skuespiller boltret Murphy seg med å parodiere kjendiser som Stevie Wonder, James Brown og Bill Cosby.

I årene som fulgte hadde han stor suksess med stand up- showene «Eddie Murphy», «Delirious» og «Raw». I tillegg markerte han seg på filmlerretet med storfilmer som «Beverly Hills Cop»-filmene, «Boomerang» og «Nutty Professor».

Den etterlengtede fjerde filmen i «Beverly Hills Cop»-franchisen kom ett steg nærmere å bli en realitet etter at lanseringsdatoen ble klar i fjor. Produsentene Paramount bekreftet da at filmen vil ha premiere på kinoer i USA 25. mars 2016.

SNLs jubileumssendingen vil bli sendt 15. februar i USA.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder