Fem filmer i finaleheatet

I FINALEN: «Engelen», «Tomme Tønner», «Knerten», «Kurt Josef Wagle og legenden om fjordheksa» og «Yohan Barnevandrer». Foto: Sandrew, Euforia Film, VG, Euforia Film og Penelope Film

Én av disse får Folkets Amanda

To barnefilmer, en engel og høyspeeda lavbudsjettkomikk konkurrerer om tittelen «Folkets Amanda».

  • Borghild Maaland

Artikkelen er over ni år gammel

Fra i dag kan du via VG Nett stemme over de fem norske filmene som er med i siste runde før Folkets Amanda deles ut 20. august.

STEM PÅ FINALEFILMENE HER

De fem som har gått videre reflekterer folkets filminteresser. «Knerten» har helt siden avstemningen startet ligget godt an. I finaleheatet får filmen følge av en annen barnefilm, «Yohan - Barnevandrer», filmen om barnevandringene på Sørlandet på slutten av 1800-tallet.

Rølpehumor

Langt mer rølpehumor og gangsterkomikk er det i filmene «Tomme tønner» og «Kurt Josef Wagle og legenden om de forsvunne fjordheksa». Her snakker vi lavbudsjett uten særlig offentlig støtte, men med et trofast publikum. Norsk films mest brukte skuespiller, Kristoffer Joner er med i begge. Den alltid energiske finnmarking Tommy Wirkola spiller i førstnevnte film, og har regien på den andre.

Spørsmålet er hvordan en engel skal hamle opp mot en sjarmerende trepinne og humoraction. Margreth Olins «Engelen» ligger i alle fall godt an etter første runde, og er med blant de fem utvalgte.

Det er tett i teten, så her gjelder det å mobilisere for at din favorittfilm skal bli årets Folkets Amanda. Som deltager i konkurransen kan du vinne et reisegavebrev til en verdi av 5000 kroner.

STEM PÅ DIN FAVORITT

Bli tilhenger av Rampelys på Facebook

FLERE NYHETER PÅ WWW.VG.NO/RAMPELYS

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder