Alle liker å kysse Helen,unntatt Woody...

Helen Hunt har gjort det de fleste kvinner drømmer om: kysset Mel Gibson, Jack Nicholson, Richard Gere, Tom Hanks og Kevin Spacey. Men da Woody Allen skulle til pers, gikk det nesten galt.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

Hun spiller i «The Curse of the Jade Scorpion», som handler om smykketyverier under hypnose. Allen er detektiv i et forsikringsselskap (eid av Dan Aykroyd). Hunt hyres for å effektivisere firmaet. Handlingen er lagt til først i 1940-årene, en periode som Woody Allen elsker.

Men han elsker altså ikke å kysse på film.

Sjenert

- Han setter kameraet en fotballbane unna, og har fyrverkeri i bakgrunnen for å distrahere. Jeg ble sjenert fordi han var sjenert, men heldigvis filmet vi scenen bare e´n gang. Med Mel Gibson klinte jeg i et par dager uten sjenanse, ler Helen.

Det var fordi de spøkte så mye at kyssingen i «Det kvinner vil ha» gikk som en lek.

- Jeg er alltid redd for at jeg ikke skal gjøre en god jobb, så jeg forbereder meg mye hjemme. Det gjorde jeg før denne filmen også, og det er jeg glad for fordi Woody øver så lite og filmer så fort.

- Hva gjør ham så attraktiv å jobbe for?

- At han lager filmer som vi elsker i flere generasjoner, og at han plukker ut de beste skuespillerne. En liten del av meg tenker at jeg er kanskje ikke så verst siden han valgte meg.

Helen fikk for øvrig ikke sitt vanlige stjernehonorar. Woody er kjent for å betale minimalt. Hele budsjettet hans ligger på rundt 100 millioner kroner, bare halvparten av hva de største stjernene i Hollywood får pr. film.

- Jeg tapte penger, for jeg måtte leie leilighet i New York under innspillingen. Men jeg er heldig, jeg har råd til å gjøre en Woody Allen-film.

Oscar-vinner

Helen tjente godt på TV-serien «Mad About You», der hun også ble gjort til produsent. Så kom «Livets lyse side», der hun og Jack Nicholson vant hver sin Oscar i 1998.

Filmkarrieren var etablert, selv om Helen ikke jobbet på nesten to år. Men da gjorde hun fire høybudsjettfilmer på rad. «Dr. T og kvinnene» med Richard Gere, «Gi det videre» med Kevin Spacey, «Cast Away» med Tom Hanks, og «Det kvinner vil ha» med Mel.

Sommeren 1999 giftet hun seg med Hank Azaria. Halvannet år senere søkte hun om skilsmisse. Huset hun og Hank bygde i Beverly Hills, er nå til salgs, for 90 millioner kroner. Helen har for øvrig aldri bodd i det.

Vel mye Helen

Samlivsbruddet gjorde at hun kastet seg ut i arbeidet. Men for publikum ble det vel mye Helen Hunt på e´n gang. For kritikerne også. Det virket som hun spilte alle de kvinnelige rollene i år 2000.

Nå har hun pleiet seg selv. Helen virker som en sterk kvinne. Hun snakker med autoritet, men røper at hun ikke alltid er sterk.

- Jeg lener meg veldig mye både på venner og familie.

- Når føler du deg mest sårbar?

- Fra fem til elleve ganger pr. dag, og jeg skulle ønske at jeg tøyset. Men det er sant, sier Helen, som aldri ville finne på å si for mye om privatlivet, spesielt ikke om skilsmissen.

Men kyssing på settet forteller hun gjerne om. Det gjør også Woody Allen i en intervju i VG i morgen!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder