KLASSIKER: Tom Cruise i rollen som flygeren Maverick i 1986.
KLASSIKER: Tom Cruise i rollen som flygeren Maverick i 1986. Foto: PARAMOUNT PICTURES

«Top Gun»-premieren utsatt i ett år

FILM

Egentlig skulle den etterlengtede fortsettelsen på pilotfilmen med Tom Cruise komme på kino neste sommer. Fansen må vente lenger.

Publisert:

Paramount Pictures har satt filmen på vent i ytterligere ett år. Nytt lanseringstidspunkt er 26. juni 2020, skriver The Wrap.

Krevende tekniske og visuelle effekter samt kompliserte flyscener skal være årsaken til at filmen forsinkes, ifølge en kilde på filmsettet.

Forsinkelsen fører altså til at «Top Gun»-tilhengere, som i årevis har drømt om å se historien fortsette på filmlerretet, må smøre seg med enda mer tålmodighet. Det var i mai fjor at Cruise bekreftet det som hadde vært manges ønskedrøm. Innspillingen startet på forsommeren i år.

Hvor mange av de gamle skuespillerne som dukker opp, er usikkert, men Tom Cruise er tilbake i cockpiten – 32 år etter at «Top Gun» gjorde ham til superstjerne.

«Top Gun»-stjerne: Vanskelig å stå fram som lesbisk

«Top Gun» ble en massiv suksess da den kom ut i 1986. Filmen spilte inn over tre milliarder kroner på verdensbasis. På rollelisten sto også Val Kilmer (58), Anthony Edwards (56) og Kelly McGillis (61). Kilmer er aktuell også i oppfølgeren.

Skuespillerne Miles Teller (31), Monica Barbaro (28) og Glen Powell (29) er blant de nye navnene tilknyttet den kommende filmen.

«Top Gun 2 » regisseres av Joseph Kosinski (44). Tony Scott, som regisserte «Top Gun» for 32 år siden, tok sitt eget liv i 2012.

– Tony var en kreativ visjonær, og hans bidrag til filmverdenen kan ikke måles, uttalte en sorgtynget Cruise etter dødsfallet. De to hadde da lenge vært i dialog om en oppfølger på kassasuksessen.

Produsenter av «Top Gun 2» er Jerry Bruckheimer (74) og David Ellison (35). Cruise selv er medprodusent.

Her kan du lese mer om