I GODT SELSKAP: «Kon-Tiki»-regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg på en mottakelse for de nominerte for beste fremmedspråklige film. Foto: Reuters

Tror «Kon-Tiki» har vinnersjanser

LOS ANGELES (VG) Tatiana Detlofson er pr-agenten som har heiet «Kon-Tiki» frem til Oscar-nominasjon i Hollywood. Det er hun som arrangerer visninger og hvem filmmannskapet skal snakke med.

Aud Berggren
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Men akademimedlemmene som stemmer på Oscar kan ikke navngis.

- Jeg har snakket med veldig mange i Akademiet som sier at de har stemt på «Kon-Tiki», så selv om «Amour» er favoritten, skal vi ikke utelukke den norske filmen, og vi føler alle at det er mulig å vinne, sier hun til VG.

VG Nett og minMote følger Oscar-utdelingen både fra Los Angeles og Oslo. Få med deg alt natt til mandag!

VGTV i Los Angeles: «Kon-Tiki»-gutta på plass i HollywoodLes også: «Kon-Tiki»-Tobias møtte gigant i LA

På 2. plass

Flere filmskribenter har i ukene før showet påpekt at det vil bli «oppstyr» om «Amour» ikke skulle vinne Oscar.

Detlofson mener at «Kon-Tiki» ligger på 2. plass etter «Amour» ifølge alle hun snakker med, mens bladet Entertainment Weekly tror danske «A Royal Affair» er på 2. plass.

- Men hvilken plass de ligger på får vi aldri vite. Bare vinneren blir kunngjort, sier Tatiana Detlofson som snakker svensk etter å ha bodd i Sverige i flere år.

Bare akademimedlemmer som ser alle de fem nominerte fremmespråkfilmene har lov til å stemme på vinneren.

Utelukker ikke «Kon-Tiki»

Respekterte Scott Feinberg i Entertaiment Weekly tror ingenting er avgjort.

- Majoriteten av medlemmene som har tid til dette er eldre. Emnet i hjertet av filmen er oppskakende for mange eldre mennesker, og jeg hører at mange som sier nei til filmen isteden kaster vekten sin bak filmen som får alle til å føle seg vel i den kategorien, Joachim Rønnings og Espen Sandbergs «Kon-Tiki»... Jeg sier ikke at «Amour» ikke vil vinne, men det er ikke så innlysende som folk tror.

Han får støtte fra Pete Hammond i Deadline Hollywood:

- Selv om «Amour» som også er nominert for beste film i hovedkategorien, er den som de fleste tipper vil vinne, så skal man ikke utelukke Norges «Kon-Tiki», en tidlig favoritt blant akademimedlemmene da filmen ble vist 13. oktober. Det var bare to dager etter at konkurransen mellom de 71 fremmedspråkfilmene begynte, skriver Hammond som omtaler «Kon-Tiki» som en «crowd favorite»...

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder