Actress Margot Robbie arrives at the Vanity Fair Oscar Party in Beverly Hills, California February 28, 2016. REUTERS/Danny Moloshok Foto: Danny Moloshok Reuters

Husker du tidenes kunstløpskandale under OL på Lillehammer i 1994?: Nå skal Margot Robbie spille Tonya Harding i ny Hollywood-film

Tonya Harding slutter aldri å fascinere amerikanske filmskapere. Nå kommer en ny film.

Denne gangen er det Margot Robbie som skal spille den skandaleombruste kunstløpersken som i sin tid skapte store overskrifter både før under og etter Lillehammer-OL i 1994.

Det skriver både Deadline og eonline. Filmens tittel er «I, Tonya» – og manuskriptet er skrevet av Steven Rogers, som tidligere stått bak filmer som «Love the Coopers», «P. S. I Love You», «Kate & Leopold» og «Hope Floats».

Kontrasten mellom skjønnheten Margot Robbie og den bokstavelig talt hardtslående Tonya Harding er faktisk slående. Men kanskje leverte Robbie en sterk søknad til rollen da hun under audition til til storfilmen «Wolf of Wall Street», slo Leonardo DiCaprio i ansiktet – og fikk rollen som kona hans i filmen.

Les også: Harding forteller alt i skandalebiografi

– Jeg tenkte «nå har du 30 sekunder igjen i dette rommet, og hvis du ikke gjør noe imponerende nå vil det aldri komme noe ut av dette. Det er en mulighet du kun har én gang i livet, så bare ta den», fortalte Robbie i et intervju med Harper's Bazaar UK, delvis gjengitt av People.

OL-94: Tonya Harding under sitt pliktløp. Hun ble nummer åtte. Kort tid før OL ble hennes argeste motstander skadet av overfallsmenn som var leid av Hardings daværende mann. Det ble starten på slutten for Harding. Foto: Tore Berntsen VG

Tonya Harding og Nancy Karrigan er to navn som er uløselig knyttet til hverandre i idrettshistorien – og slett ikke med noe positivt fortegn.

VG+: Alt om isdramaet under Lillehammer-OL: Vold, juks og sjalusi

Helt siden OL på Lillehammer i 1994 har Nancy Kerrigan og Tonya Harding vært bitre fiender. Kerrigan ble kort tid før OL skadet av overfallsmenn som var leid av Hardings daværende mann, men klarte likevel å vinne en sølvmedalje. Tonya Harding fikk sitt kunstløp ødelagt da skøytelissen hennes løsnet, og ble den store taperen i dramaet. Senere innrømmet hun også at hun kjente til attentatplanene mot Kerrigan.

Mens Kerrigan undertegnet en kontrakt med kosmetikkfirmaet Revlon på
drøye fem millioner kroner like etterpå og sølvmedaljen under OL på Lillehammer en
lukrativ inngangsbillett til rikmannsklubbene i verden rundt, ble Harding behandlet som en simpel kriminell.

Les også: Kerrigans drapsmistenkte bror får bo hos mamma

HARDSLÅENDE: Etter en liv i fengsel og fornedrelse satset Tonya Harding på proffboksing . Foto: Thomas Nilsson VG

Etter den tid har hun stadig vekk vært i medienes søkelys under overskrifter som «Tonya Harding banket samboeren», «Tonya Harding i fengsel», «Tonya Harding i nytt husbråk», «Slo selvforsvar», «Måtte tigge penger» og «Harding på flaska».

- Jeg nådde bunnen. Jeg var blakk og hadde ikke noe sted å bo. Jeg var en bums, sa Tonya Harding i et intervju med VG i 2004.

Hvem som skal spille Kerrigan i den nye filmen er foreløpig ikke avklart. Det er heller ikke kjent hva Tonya Harding mener om den nye filmen om henne og hennes liv. For Margot Robbie er langt ifra den første som portretterer Tonya Harding på TV og film. Både Melanie Hutsell og Amy Poehler har parodiert henne i Saturday Night Live. Tina Yothers parodiert henne i 1994 og Alexandra Powers spilte Harding i TV-filmen filmen «Tonya & Nancy: The Inside Story», også den fra 1994.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder