...og Harrison Ford er klar

IKKE BEKREFTET, MEN VIL GJERNE: Harrison Ford blir gjerne med dersom det blir en femte Indiana Jones-film - og det blir det, skal vi tro Disney-ledelsen. Foto: Lucasfilm/Disney Foto: ,

Disney bekrefter: Indiana Jones 5 kommer!

Etter måneder med rykter har Disney-toppledelsen endelig bekreftet at det kommer en femte film med Indiana Jones.

  • Stein Østbø

Artikkelen er over fire år gammel

Det er The Independent som siterer fra et intervju Disney-toppsjef Bob Iger nylig gjorde med Bloomberg News. Der lover Iger «flere historier med George Lucas' «Star Wars» og «Indiana Jones», som forresten er underveis».

Disney-konsernet kjøpte Lucasfilm fra George Lucas i 2012 for den nette sum av fire milliarder dollar (35 milliarder norske kroner) og overtok dermed samtidig rettighetene både til «Star Wars» og «Indiana Jones».

LES OGSÅ: Snart er «Star Wars» tidenes kassasuksess

Mens den ferske «Star Wars: The Force Awakens» herjer verdens kinosaler og selger billetter i rekordfart, er det allerede varslet en åttende «Star Wars»-film i løpet av 2017. Det betyr at det neste året kan bli svært travelt for 73 år gamle Harrison Ford.

Om det for femte gang blir med Harrison Ford i hovedrollen, vites ikke ennå, men han har iallfall selv gitt sterkt uttrykk for at han vil være med.

– Å ja, jeg ville elske å gjøre en Indiana Jones til. En karakter med historie og potensial, en slags lystig god filmreise for publikum, Steven Spielberg som regissør - hva er det ikke å like der? sa Ford til Entertainment Weekly i november i fjor.

LES OGSÅ: Chris Pratt ønskes som ny Indiana Jones

RADARPAR: Denne duoen er selve essensen i fire - og forhåpentlig snart fem - filmer om Indiana Jones; regissør Steven Spielberg og Harrison Ford. Foto: Jørgen Braastad , VG

Regissør Steven Spielberg - som i likhet med Harrison Ford vært med på alle Indiana Jones-filmene - er iallfall klar i sin tale om at Indiana Jones er en karakter man ikke bytter ut.

– Det er definitivt ikke min intensjon å få en annen skuespiller til å ta på seg Harrison Fords sko, slik det har vært mange ulike skuespillere som har spilt Spider-Man eller Batman. Det kommer kun til å være én som spiller Indiana Jones, og det er Harrison Ford, uttalte Spielberg til Screen International tidlig i desember i fjor.

Enda mer direkte var Steven Spielberg, ifølge Deadline, da han talte direkte til Harrison Ford via et video-opptak da Ford ble presentert en ærespris under fjorårets Britannia Awards i oktober.

– Jeg kan knapt vente med å jobbe sammen med deg igjen på «Indiana Jones 5». Dette er IKKE en kunngjøring, bare mitt glødende håp, sa Spielberg.

Det er åtte år siden forrige Indiana Jones - «Indiana Jones og krystallhodeskallens rike».

VGs anmeldelse av denne filmen finner du HER!

Foreløpig er ingenting offisielt rundt en ny Indiana Jones-film, annet enn bekreftelsen fra Disney-toppsjefen om at den kommer.

Les også

Mer om

  1. Hollywood

Flere artikler

  1. Jo da, Harrison Ford er klar for nye «Indiana Jones»

  2. «E.T»-manusforfatter Melissa Mathison (65) er død

  3. «Prinsesse Leia» avslører «Han Solo»-romanse: – Jeg har ventet lenge

  4. Pluss content

    VG møtte Star Wars-gjengen: Har de fortsatt kraften?

  5. Star Wars-legenden Peter Mayhew er død

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder