Brad Pitt og Leonardo DiCaprio om sitt første samarbeid: – Det var lett

CANNES (VG) De er begge blant Hollywoods største stjerner, men har aldri jobbet sammen. Ikke før Quentin Tarantino hyret dem begge til sin nye filmhistorie om nettopp Hollywood.

«Once Upon a Time ... in Hollywood» er i hovedkonkurransen i Cannes, og skapte festivalens så langt lengste køer både til premierevisninger tirsdag kveld og til pressekonferansen onsdag.

les også

Penélope Cruz: – Jeg er avhengig av å opptre

Leonardo DiCaprio (44) spiller en tidligere TV-skuespiller som sliter med å få de riktige filmrollene, og Pitt (55) spiller hans lojale stuntmann og altmuligmann Booth.

KOLLEGER: Leonardo DiCaprio og Brad Pitt på den røde løperen i Cannes tirsdag kveld. Foto: Vianney Le Caer / Invision / AP

– Det var utrolig naturlig og komfortabelt å jobbe med Brad. Vi vokste opp på samme tid i Hollywood, og Quentin ga oss nærmest en bibel med bakhistorie på rollefigurene, så alt det bidro til at det umiddelbart var naturlig og komfortabelt, sier DiCaprio og legger til:

les også

Richard Madden: Avviser Bond-rykter

– Brad er ikke bare en fantastisk skuespiller, han er også profesjonell. Så da vi improviserte hadde vi begge et trygt fundament i rollefigurene. Så det var utrolig lett!

SAMARBEID: Quentin Tarantino, Leonardo DiCaprio og Brad Pitt hilser til publikum og tilskuere på premieren i Cannes. Foto: Genin Nicolas/ABACA

– Jeg er enig. Det var veldig gøy. Jeg hadde det veldig morsomt med ham. Det er også godt å vite at du har den beste av de beste til å bære scenen med deg. Vi hadde de samme referanserammene og hadde mange like opplevelser å le av, sier Pitt.

DiCaprio syntes også det var lett å finne rollefiguren, Rick Dalton.

– Jeg identifiserte meg umiddelbart med rollefiguren. Jeg vokste jo opp i filmindustrien. Han er på utkanten av den og alt er i endring, og han sliter med å finne sin plass. Det ga meg også takknemlighet over å være i den posisjonen jeg er. Jeg følte umiddelbart en samhørighet, og vet hvor heldig jeg er, sier DiCaprio.

ROS: Både Pitt og DiCaprio skryter av å jobbe med hverandre. Her på pressekonferansen onsdag. Foto: REGIS DUVIGNAU / REUTERS

Brad Pitt mener de to rollefigurene er nyanser av samme person:

– Det handler om aksept og å akseptere hvor du er i livet. Rick føler at livet går imot ham, og har et av de beste sammenbruddene jeg har sett på film. Mens Booth er forbi det stadiet og tar imot det livet gir ham, sier skuespilleren.

Etter premien fikk regissør Tarantino hele syv minutter med stående applaus fra publikum. Han har gjentatte ganger oppfordret pressen til ikke å avsløre handling i filmen, men man vet at fortellingen er lagt til slutten av 1960-tallet og at Margot Robbie spiller Sharon Tate – Roman Polanskis skuespillerkone som ble drept av Manson-sekten mens hun var høygravid.

Så gjenstår det å se hva Tarantinos versjon av universet er. Filmen har planlagt norgespremiere 23. august.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder