Politiet: Robin Williams ble funnet av assistenten

SAN RAFAEL (VG) På en pressekonferanse i kveld fortalte politiet dramatiske detaljer rundt Robin Williams' tragiske bortgang natt til tirsdag, norsk tid.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Like etter klokken 20.00 norsk tid på pressekonferansen, fortalte pressetalsmann Keith Boyd at Williams ble funnet av assistenten sin. Hun hadde blitt bekymret da hun ikke hadde fått kontakt med han da hun oppsøkte boligen.

Den Oscar-vinnende skuespilleren og komikeren ble 63 år gammel.Williams ble funnet død i går kveld norsk tid.

– Williams' personlige assistent ble urolig rundt klokken 11.45 lokal tid da han ikke svarte, da hun banket på døren, opplyser Boyd.

Etter den foreløpige etterforskningen, antar nå politiet at Williams tok sitt eget liv.

FLERE DETALJER: Talsmann for Marin County Sheriffs office, Keith Boyd, opplyste at assistenten ble bekymret da hun ikke fikk kontakt med ham. Foto:Thomas Nilsson,

Mye arbeid gjenstår

Boyd sier likevel at det er tale om en aktiv etterforskning, og at den endelige dødsårsaken ikke vil bli frigitt før obduksjonsrapporten foreligger. Dette kan ta flere uker.

Det som ikke er kjent er tidspunktet Williams døde, og ifølge pressetalsmannen er det ikke sikkert undersøkelsene vil kunne gi svar på dette. De toksikologiske undersøkelsene, som gir svar på hva skuespilleren kan ha hatt i kroppen av giftstoffer, kan ta opp til 2 – 6 uker før er klare.

– Han er tidligere behandlet for depresjon, uttaler Boyd.

I transkriftet fra pressmeldingen kommer det frem at Williams ble sist sett levende av sin kone rundt klokken 10.30 den 10. august, da hun trakk seg tilbake for kvelden i et annet rom i huset.

– Den 11 august klokken 11.55 lokal tid fikk nødetatene en 911-telefon som rapporterte om en voksen mann som ikke pustet inne i sitt eget hus. Det er ukjent når Williams trakk seg tilbake for kvelden på sitt soverom. Rundt klokken 10.30 lokal tid, den 11. august forlot kona huset, da hun trodde han fremdeles sov, sier pressetalsmannen.

ENORM INTERESSE: Et stort antall pressefolk møtte opp til pressekonferansen i San Rafael, California. Foto:Thomas Nilsson,

Detaljer om begravelsen vil pressetalsmannen ikke gå inn på:

– Det er familiens avgjørelse, sier han.

Ifølge pressetalsmannen startet obduksjonen av skuespilleren klokken åtte lokal tid.

VG var rett før pressekonferansen utenfor hjemmet til Williams. Der er det fremdeles et stort presseoppbud og politi som patruljerer i gaten. Og det kommer stadig folk til skuespillerens eiendom for å gi sin siste hilsen.

Detaljerte spørsmål

STOR FORSKJELL: Journalist Marianne Vikås forteller at man i Norge ikke ville gått ut med like mye informasjon. Foto:VGTV,

VGs korrespondent i USA Marianne Vikås fulgte pressekonferansen i San Rafael og rapporterte fra den i VGTVs direktesending. Hun har også jobbet på jobbet med noen av de største krimsakene i Norge, og mener det er en stor forskjell på hvordan politiet i Norge og USA legger opp en slik offentliggjøring.

– I Norge ville vi ikke hatt slike pressekonferanser der det kommer frem så mye informasjon så tidlig. Politiet mener at dette er snakk om et selvmord, og dette er saker der man ikke hadde gitt så mye informasjon, uansett hvem det hadde vært, sier hun på TV-sendingen.

– Det er veldig stor forskjell på å jobbe som krimjournalist i Norge og det å overvære en slik pressekonferanse som har vært her i dag, legger hun til.

– Jeg vet ikke hva som er grunnen, men det er en tradisjon for at ting skal beskrives for offentligheten. Du hører på spørsmålet fra de amerikanske journalistene er mye mer detaljerte enn hva en norsk journalist ville ha spurt om, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder