PRISMOTTAKER: Det er bare noen uker siden Michael Douglas ble hyllet med Genesis-pris og åtte millioner kroner i Jerusalem. Foto:Dan Balilty,Ap

Michael Douglas (70) beklager oralsex-utsagn

Skuespillerveteranen innrømmer at uttalelsene om at kreften
hans kunne skyldes oralsex, skapte problemer i forholdet med Catherine Zeta-Jones.

 • Ingvill Dybfest Dahl

Artikkelen er over fem år gammel

Hollywoodstjernene Michael Douglas og Catherine Zeta-Jones (45) feirer snart 15-års bryllupsdag. Men de flyttet fra hverandre en periode i 2013, rundt tiden Douglas var åpenhjertig om kreftsykdommen og Zeta-Jones gikk til behandling for bipolar lidelse.

Les også: Douglas til VG om sex-scenene med Matt Damon (krever innlogging)

SAMMEN IGJEN: Catherine Zeta-Jones og Michael Douglas på Actors Fund Gala i New York i mai i år. Foto:Ilya S. Savenok,Afp

I et intervju med The Guardian sommeren 2013, ble Douglas spurt om han angret på sine år med røyking og drikking, som var antatt å være årsaken til sykdommen.

– Nei. Og uten å være for spesifikk er denne formen for kreft forårsaket av HPV, som faktisk kommer fra oralsex med en kvinne, sa Douglas og utdypet:

– Jeg var bekymret for at stress forårsaket av min sønns fengsling hadde utløst det. Men ja, det jeg har er en seksuelt overførbar sykdom som forårsaker kreft.

Flau episode

Nå sier 70-åringen at han beklager all ydmykelse utsagnene påførte kona og familien. Flere leger roset riktignok skuespilleren for å belyse at HVP-virus kan forårsake ulike typer kreft, men for familien var det flaut.

– Det var en sånn greie, og jeg angret dypt den fornedrelsen det førte til for Catherine og hennes familie. Vi hadde en liten knute på tråden. Problemet i denne bransjen er at alt er så åpent, sier Douglas til Daily Mails søndagsmagasin Event Magazine, og legger til:

– Jeg elsker Catherine mer en noensinne, og håper følelsen blir gjengjeldt!

Har du lest? Gråtkvalt Douglas takket kone og barn

Skuespilleren har tidligere korrigert oralsex-uttalelsen og understreket at han mente den type kreft kunne forårsakes av oralsex, men at han ikke snakket om seg selv.

Høsten 2013 flyttet Zeta-Jones og Douglas fra hverandre, men paret jobbet videre med forholdet. Separasjonen kom også etter at Zeta-Jones hadde slitt med sin bipolare lidelse.

Har jobbet med forholdet

Da Douglas gjestet «The Tonight Show» med Jay Leno i oktober 2013, så han lyst på fremtiden.

– Det går stadig framover. Jeg håper det går bra. Noen ganger tar folk en liten pause uten at det nødvendigvis betyr at det er slutten. Jeg er veldig optimistisk, sa Douglas da.

Les også: Norsk regissør lager film med Zeta-Jones

Han har også innrømmet at han løy om krefttypen han ble diagnostisert med i 2010. Ifølge skuespilleren var det legen hans som foreslo at han skulle si han hadde fått strupekreft, fordi operasjonen av tungekreften kunne føre til at han mistet deler av kjeven og tungen.

– Dette var rett før jeg skulle legge ut på en promoturné i forbindelse med «Wall Street: Money Never Sleeps», så vi hadde ingen mulighet til å avlyse turneen og si at vi ikke var i form... Vi måtte bare fortelle dem det - at jeg hadde fått kreft, sa Douglas til The Guardian.

FAMILIEN: Michael Douglas (t.h.), kona Catherine Zeta-Jones, og deres barn Carys og Dylan ankommer prisutdelingen Genesis Prize i Jerusalem 18. juni. Israels statsminister Benjamin Netanyahuaward overrakte Douglas prisen. Foto:Debbie Hill,Reuters

Han stoppet innom Cannes på promoturneen i 2010 bare én måned etter at sønnen Cameron ble dømt til fengsel i fem år for besittelse av heroin. Da var narkodommen det alle journalistene ville spørre om, og det første Douglas tok opp.

Da VG møtte ham i Cannes i 2013 var han aktuell med filmen «Mitt liv med Liberace» hvor han og Matt Damon spiller elskere. Da var Catherine til behandling for bipolar lidelse og Douglas pratet åpent om både intimscenene, kreften og at det gikk bedre med kona.

Mer å lese: Nå er gifteringen tilbake på fingeren

Douglas har siden en britisk tabloidavis skrev det i 1992 hatt et rykte på seg for å ha slitt med sex-avhengighet. Det avkrefter han blankt i det nye intervjuet med Daily Mail, men påpeker at faren Kirk Douglas (98) synes det er ganske morsomt.

– Det ble en ny sykdom. Ingen hadde hørt om det før da, men det har hengt ved meg siden da og dukker opp fremdeles igjen nå og da, sier stjernen.

Douglas ble nylig tildelt Genesis-prisen, som omtales som den jødiske Nobelprisen. Han er uttalt Israel-venn, men er han ikke selv jøde. Kirk Douglas, er jøde. Prisen på åtte millioner kroner har Douglas lovet å bruke på brobygging mellom Israel og jødiske samfunn over hele verden, ifølge Times of Israel.

Uttalelsen han angrer på: – Det kommer fra oralsex med en kvinne

Mer om

 1. Hollywood

Flere artikler

 1. Gråtkvalt Michael Douglas takket kone og barn

 2. Diana Douglas er død

 3. Vant Golden Globe - takket Freddie Mercury

 4. Pluss content

  Stjernene om sine psykiske plager

 5. Pluss content

  Drap, sex og reality-TV: Slik har det gått med Jackson-familien

Fra andre aviser

 1. Skuespiller Kirk Douglas er død

  Aftenposten
 2. Arvet livsfarlig genfeil fra Svartedauen

  Aftenposten
 3. Hvor mye juling kan en menneskekropp tåle - og komme tilbake som den beste i verden?

  Aftenposten
 4. Her er ukens filmanmeldelser

  Fædrelandsvennen
 5. Prinsessegutter og fotballjenter

  Fædrelandsvennen
 6. Bollywood-stjerner som «ingen» vil se i fengsel

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder