RØDLØPER: Scarlett Johansson ankommer premieren på «Avengers: Endgame» i Los Angeles i helgen. Filmen er i ferd med å få historiens mest innbringende åpningshelg noensinne. Foto: Jesse Grant / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

«Avengers: Endgame» slår alle kassarekorder

Ventet å spille inn ufattelige 8,6 milliarder på verdensbasis i åpningshelgen.

Det er en ekstrem interesse rundt den aller siste filmen i superheltserien fra Marvel-universet som startet med «Iron Man» i 2008. Ifølge The Hollywood Reporter ligger den an til å knuse rekordene for åpningshelger både i Nord-Amerika og på verdensbasis.

Samtidig er den milevis foran neste film på lista over rekordpublikum på selve premieredagen, fredag.

les også

Filmanmeldelse «Avengers: Endgame»: Den sterkeste «Avengers»

Den sistnevnte rekorden hadde «Star Wars; The Force Awakens» som spilte inn 119 millioner dollar - en drøy milliard norske kroner - på premieredagen. «Avengers: Endgame» havnet på 157 millioner som etter helgens kurs utgjør 1,36 milliarder norske kroner.

Filmen setter også rekord i antall visningssteder. I Nord-Amerika ble den satt opp på ialt 4662 kinoer, og ifølge The Hollywood Reporter var etterspørselen så stor enkelte steder at kinoene holdt åpent hele døgnet.

les også

Filmanmeldelse «A Simple Favor»: Både artig og irriterende

Det var forgjengeren «Avengers: Infinity War» fra i fjor som hadde den forrige rekorden for en nordamerikansk åpningshelg med 257 millioner dollar - 2, 2 milliarder kroner.

Oppfølgeren «Avengers: Endgame» er ventet å passere 340 millioner dollar - 2,9 milliarder norske kroner - innen helgen er omme.

På bransjenettstedet Rotten Tomatoes er filmen belønnet med en poengsum på imponerende 96 prosent.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder