PÅ PERMIERE: Shia LaBeouf på premieren av «Man Down» under Toronto International Film Festival i september. Foto: Richard Shotwell , Ap

«Transformer»-stjerne: – Fengsel suger

Skuespiller Shia LaBeouf (29) har vært fengslet flere ganger,
og sier det å tenke på tabbene sine gjør ham mindre redd.

  • Ingvill Dybfest Dahl

Artikkelen er over fire år gammel

– Når jeg er bekymret for kreativiteten min, tenker jeg på feilene jeg har gjort i livet og i kunsten. Det å tenke på tabbene mine gjør at frykten løsner grepet. Det er befriende å feile og komme seg på beina igjen.

Det skriver skuespiller Shia LaBoeuf, kjent fra «Indiana Jones og krystallhodeskallens rike», «Wall Street: Money Never Sleeps» og tre «Transformers»-filmer, ifølge People.

Les også: Shia LaBoeuf mistet lappen.

Han er en av flere kjendiser som deler oppskrifter og forteller om tiden i fengsel i boken «Prison Ramen: Oppskrifter og historier fra bak murene». Danny Trejo, Slash og «Orange Is the New Black»-skuespiller Taryn Manning er blant bidragsyterne og Samuel L. Jackson har skrevet forordet, ifølge Entertainment Weekly.

KJENT FRA: Megan Fox som Mikela og Shia LaBeouf som Sam Witwicky i «Transformers». Foto: DreamWorks/Paramaount , United International Pictures

I LaBoefs bidrag, «Error Breed Sense» (feil avler fornuft), forteller han at han har vært fengslet fem ganger. De to første var riktignok mens han fremdeles var et barn. Han ble tatt av politiet for butikktyverier da han var ni og da han var elleve år, og ifølge LaBouef ble han sittende rundt seks timer i politiets varetekt hver gang.

Har du lest: «Indiana Jones»-stjerne arrestert igjen.

– Den tredje gangen var jeg 20 år, i Van Nuys i California. Jeg forsøkte å knivstikke naboen min og tilbragte to dager i fengsel. Mens jeg var der, forstod jeg i det minste at det å være i fengsel ikke var greia. Det suger rumpe, skriver han ifølge People.

Fjerde gangen nektet han å forlate et Walgreen-apotek i Chicago og endte med å tilbringe natten i fengsel. Femte gangen var i fjor, da han forstyrret musikalforestillingen «Cabaret» på Broadway, med Alan Cummings og Michelle Williams blant skuespillerne. Ifølge tabloidmagasinet oppsøkte han behandling for alkoholavhengighet én uke etter arrestasjonen og erklærte seg senere skyldig etter tiltalen.

Bakgrunn: Filmstjerne pågrepet etter musikalbråk.

– Jeg oppførte meg ikke spesielt bra under forestillingen og endte opp med et døgn bak murene, skriver han.

TRIER-FILM: Debutant Stacy Martin og Shia LaBeouf i Lars von Triers «Nymphomaniac». Foto: Christian Geisnæs , Zentropa Entertainment

Under det oppholdet fikk han en «fantastisk sandwich med egg», som inspirerte en Egg-ramen-salat-sandwich-oppskrift i boken.

Rett før boken kom ut i oktober, ble LaBoeuf også fengslet en sjette gang. Denne gangen for å ha vært beruset på offentlig sted.

Hollywood-stjernen har også spilt i danske Lars von Triers «Nymphomaniac», og avbrøt en pressekonferanse under filmfestivalen i Berlin i fjor da han fikk en spørsmål om sexscenene i filmen. Senere på kvelden dukket han opp på den røde løperen med en brun papirpose over hodet og påskriften «Jeg er ikke berømt lenger».

Les mer: Amanda Bynes arrestert.

I januar i fjor skal han angivelig ha stanget til en pubgjest i London, men under filmfestivalen i Venezia i september fortalte han at han var på rett kjøl igjen etter å ha gått gjennom en tøff periode.

I sommer var han å se på norske kinoskjermer i «Man Down» - etter å ha vært å se i Sias musikkvideo for «Elastic Hearet» tidligere på året.

Les også

Mer om

  1. Hollywood

Flere artikler

  1. LaBeouf på fylla igjen: Arrestert

  2. LaBeouf: Fra nå jobber jeg bare med venner

  3. Hollywood-stjerne slo student under heis-stunt

  4. Shia LaBeouf unnskylder seg etter arrestasjon: – En ny bunnotering

  5. Shia LaBeouf arrestert i New York

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder