MEDLEM I AKADEMIET: Den norske regissøren Morten Tyldum har blitt innlemmet i Academy of Motion Picture Arts and Sciences, på bakgrunn av filmene «Hodejegerne» og «The Imitation Game». Her er Tyldum med sin kone Janne på den røde løper i Los Angeles under årets Oscar-utdeling. Foto:Jordan Strauss,Ap

Tyldum i celebert Oscar-selskap

Den norske regissøren er med i Oscar-akademiet sammen med stjerner som Daniel Radcliffe og Emma Stone.

  • Sofie Braseth

Artikkelen er over fire år gammel

Academy of Motion Picture Arts and Sciences jobber for å fremme filmkunst og -vitenskap og er mest kjent for å dele ut Oscar-prisen.

Akademiet tar årlig opp nye medlemmer, og blant årets 322 «ferskinger» er den norske regissøren Morten Tyldum (48).

Han har selskap av skuespillere som Benedict Cumberbatch, Emma Stone og Daniel Radcliffe, og regissører som Justin Lin («Fast & Furious 6») og Joe Wright («Anna Karenina»).

Se fullstendig liste over de 322 nye medlemmene her.

Tyldum har hatt stor suksess med filmen «The Imitation Game», som var nominert til åtte Oscar-priser under årets utdeling.

PÅ RØD LØPER:- Det er noe jeg har drømt om siden jeg gikk på filmskolen

OSCAR-NOMINERT: Morten Tyldum-regisserte «The Imitation Game» var nominert til åtte Oscar-priser under årets utdeling. Hovedrolleinnehaver Benedict Cumberbatch (midten) er i likhet med Tyldum tatt opp som medlem i Academy of Motion Picture Arts and Sciences i år. Foto:Jack English,The Weinstein Company

I november i fjor vant han prisen for beste regi under Hollywood Film Awards.

– Jeg er ny i Hollywood. Dette er den største æren og beste velkomsten jeg kan forestille meg, sa han etter å ha mottatt prisen, ifølge ABC News.

Ifølge filmnettstedet Deadline kommer ikke nordmannen til å hvile på laurbærene i sitt hjem i Beverly Hills, California i tiden som kommer. De skriver nemlig at veteranen J.K. Simmons (60) får hovedrollen i ny thiller-serie der de to første episodene skal regisseres av Tyldum.

Han skal også ha regien på science fiction-filmen «Passengers», der det angivelig er Oscar-vinneren Jennifer Lawrence og «Guardians of the Galaxy»-skuespiller Chris Pratt som skal ha hovedrollene.

Mer om

  1. Film
  2. Oscar

Flere artikler

  1. Janne Tyldum er død

  2. Morten Tyldum lager stor vikingserie

  3. Filmanmeldelse «Passengers»: «Titanic» i verdensrommet

  4. Nytt storoppdrag til Morten Tyldum

  5. Oscar-utdeling i natt: Slik er millionkampen om nominasjonene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder