ROBOT PÅ RØD LØPER: Droidene «C-3PO» og «R2-D2» ankommer gallaen til American Cinematheque Award i 2008 for å ære kollega Samuel L. Jackson, som spilte i flere av Star Wars-filmene.
ROBOT PÅ RØD LØPER: Droidene «C-3PO» og «R2-D2» ankommer gallaen til American Cinematheque Award i 2008 for å ære kollega Samuel L. Jackson, som spilte i flere av Star Wars-filmene. Foto: Matt Sayles AP

«R2-D2» er død

FILM

Skuespilleren Kenny Baker, kjent som mannen inne i roboten, gikk bort lørdag morgen.

Publisert:

Kenny Baker, den 111,5 centimeter høye skuespilleren best kjent for sin rolle som roboten «R2-D2» i Star Wars-filmene er død, skriver The Guradian.

Den britiske skuespilleren ble 83 år gammel, og gikk bort etter et langt sykeleie. Hans første store rolle var i den første Star Wars-filmen i 1977, og han fortsatte å spille roboten «R2-D2» i de neste fem filmene, fram til 2005. Han var en aktiv skuespiller, særlig på 80-tallet, og spillte i en rekke mer eller mindre kjente filmer som Amadeus, The Goonies, Time Bandits og Flash Gordon, ifølge IMDB.

Ny «Star Wars»-trailer avslører: Darth Vader er tilbake!

Saken fortsetter under bildet.

– Det var ventet, men likevel trist. Han gjorde mange mennesker glade, og vi skal feire det at han var høyt elsket verden over. Vi er svært stolte over det han oppnådde i sin levetid, sier Abigail Shield, Bakers niese, til The Guardian.

«Admiral Ackbar» døde i april: – It's a trap!

Baker skulle egentlig reise til Los Angeles for å overvære premieren av den syvende Star Wars-filmen i desember i fjor, men da var han for syk til å reise, ifølge niesen.

– Heldigvis fikk han møtt George Lucas en siste gang da han kom til Manchester, sier hun til avisen.

Den kjente Star Wars-regissøren har ennå ikke kommentert Bakers bortgang.

Karakterene lever videre: Disney i forhandlinger om ti nye Star Wars-filmer

Her kan du lese mer om