BLIR FILM: Joralf Gjerstad går til filmen, og kan ses på norske kinoer om et drøyt år Foto: ROBERT S. EIK

Snåsamannen i 3D på norske kinoer

Den anerkjente filmskaperen Margreth Olin skal lage dokumentarfilm om Joralf Gjerstad (87) i 3D.

  • Borghild Maaland
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Filmen «God» skal ha premiere i begynnelsen av 2015. Innspillingen starter 1. mai neste år. Den helaftens dokumentarfilmen har fått 918.750 kroner i støtte fra Norsk Filminstitutt og det som kalles talentordningen Nye veier.
I følge spillefilmkonsulent Lars Gudmestad har Olin fått tildelt støtten fordi filminstituttet anser «God» som et dristig og tydelig prosjekt.

- Margreth Olin er en av våre sterkeste filmskapere og hun lager alltid film på høyt kunstnerisk nivå, uttaler Gudmestad.

- Med dette prosjektet utfordrer hun ikke bare publikums oppfattelse av verden rundt seg, men også seg selv som filmskaper og profilert samfunnsdebattant, poengterer Gudmestad.

FILMSKAPER: Margreth Olin har laget mange gode norske dokumentarfilmer. Foto: HILDE MESICS KLEVEN

Poenget for Olin og hennes kommende film, er på vise hva som skjer med oss dersom vi retter oppmerksomheten mot det gode. Snåsamannen har i store deler av sitt liv brukt tid å hjelpe andre med sine overnaturlige evner. Rundt 50 000 mennesker har fått hjelp av trønderen som allerede under krigen oppdaget sine helbredende evner.
VGTV: Se dokumentar om «Snåsamannen»

Alle er ikke like overbevist om Gjerstads evner, og Snåsamannen har måttet tåle kritikk. Men gjennom bøkene «Snåsamannen. Kraften som helbreder», i samarbeid med Ingar S. Kolloen, «Den gode kraften» og «De gode gjerninger» har han truffet et stort norsk publikum på signeringsferd landet rundt.

Filmen vil også fokusere på en del av de menneskene som føler seg oppgitt av helsevesenet og som har fått hjelp av Gjerstad.
Margreth Olin har i flere år laget setrke dokumentarfilmer. Senest i år fikk hun Amandaprisen for «De andre».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder