I HARDT VÆR IGJEN: Mikael Persbrandt var i retten tidligere i år, og ble dømt til samfunnsstraff i en kokainsak. Foto:Roger Vikström,NTB scanpix

Filmfestival rasende på Mikael Persbrandt

SISTE: Persbrandt har forlatt hotellet og dratt hjem

Mikael Persbrandt er fløyet inn til filmfestivalen i Tallinn
for å promotere filmene sine. Men ingen har sett den høyreiste svensken.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Han har ikke forlatt sitt hotellrom siden han kom på søndag, sier filmfestivalens presseansvarlige Maris Hellrand til Aftonbladet.

SISTE, TIRSDAG FORMIDDAG: Aftonbladet melder nå at Persbrandt har forlatt hotellet i Tallin. Presseansvarlig Maris Hellrand sier til Aftonbladet at skuespilleren har reist hjem til Stockholm med fly.

– Jeg vet ikke om det var han eller agenten som fortalte det, men han skal ha vært syk.

Persbrandt var invitert til filmfestivalen Black Nights film i Tallin som en av de mest celebre gjestene. Her hadde han flere oppdrag, blant annet å presentere sine nye filmer «The Salvation» og Somone, you love», som VG snakket ham med om i Berlin tidligere i år. Men arrangøren har altså ikke sett snurten av den store stjernen.

- Han skulle være på den røde løperen for «Salvation», men dukket ikke opp. Vi har prøvd å få tak i ham. Han har ikke dukket opp på noen av sine bookede aktiviteter.

Persbrandt og følge oppholder seg på tre rom på et hotell i byen, og skuespilleren skulle også svare på spørsmål etter premieren på filmen «Someone, you love». Men festivalsjef Tiina Lokk-Tramberg måtte fortelle det oppmøtte pressefolkene om at Persbrandt ikke kom til å stille.

Festivalledelsen er ikke veldig fornøyd med hvordan tingene har utviklet seg. Ifølge presseansvarlige Hellrand har festivalen anstrengt seg for å få Persbrandt på plass, og betalt flybilletter for to personer, og gratis hotell for tre netter. Festivalsjefen har også forsøkt å snakke med Persbrandt.

- Festivalsjefen har pratet med ham, og han har ikke vært særlig vennlig. Vi er veldig sinte, men mest av alt er vi urolige, og lurer på om han kommer til å forlate hotellet i det hele tatt, sier Hellrand som sier festivalen kommer til å sende ut en internasjonal pressemelding senere i dag.

Persbrandt ble tidligere i sommer dømt til 75 timers samfunnsstraff i lagmannsretten for brudd på narkotikaloven.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder