OSLO-BOUND: Michael Fassbender skal være bekreftet som Harry Hole i filmatiseringen av «Snømannen». Foto: Neil Hall , Reuters

Fassbender blir Harry Hole

Hollywood-stjernen Michael Fassbender (38) skal spille politietterforskeren filmatiseringen av Jo Nesbøs suksessroman.

  • Felicia Alvsing
  • Borghild Maaland

Artikkelen er over fire år gammel

I september skrev VG at Fassbender skal ha vært i forhandlinger om en rolle i filmatiseringen av Jo Nesbøs «Snømannen».

PR-sjef i United International Pictures Norge, Bård Eion Flaen, bekrefter fredag overfor VG at Fassbender skal spille Hole i filmen som har fått den amerikanske tittelen «The Snowman».

For to måneder siden ble det klart at filmen skal spilles inn i Oslo. UIP opplyser at innspillingen starter 18. januar neste år, og vil vare i ti uker. Dermed skal politietterforskeren vandre rundt i sitt hjemlige Oslo, etter vedvarende rykter om at innspillingen var på vei til Stockholm.

I tillegg til Fassbender, som er aktuell i «Macbeth» som har premiere i romjulen, vil Rebecca Ferguson, kjent fra «Mission Impossible - Rogue Nation» og Charlotte Gainsbourg, kjent fra «Antichrist», ha sentrale roller.

I filmen tar politietterforskeren Harry Hole (Fassbender) på seg saken med å spore opp et offer som forsvant da den første vintersnøen la seg, og han begynner å frykte at en velkjent seriemorder er på ferde igjen. Med hjelp av en ressurssterk rekrutt (Ferguson) må Hole finne ut hva forbindelsen er mellom flere tiår gamle, henlagte saker og de brutale nye hendelsene, før ondskapen vender tilbake ved neste snøfall.

Les også: Pengene renner inn for Nesbø

– Den beste

Flåen sier til VG at Gainsbourg med stor sannsynlighet vil spille Rakel i filmatiseringen.

Filmen vil få amerikansk kinopremiere 13. oktober 2017.

FORNØYD: Forfatteren bak «Snømannen» som nå blir filmatisert, Jo Nesbø, er fornøyd med casten så langt. Foto: Krister Sørbø , VG

VGs filmanmelder, Jon Selås, mente på et tidlig tidspunkt at Fassbender ville være et godt valg.

– Han er blant filmverdenes mest allsidige og dyktige, relativt nyetablerte stjerner. Han har bevist en ufattelig bredde på repertoaret sitt og «mangler» en klassisk filmrolle som detektiv – selv om han har vært inne på det i «Haywire». Hvis det blir Fassbender i rollen som Harry Hole, så kan det tydes i retning at det satses enormt på Jo Nesbøs helt i Hollywood. Det har tatt tid å få ting på plass, men blir det Fassbender, blir det den beste, sa han da spekulasjonene gikk for fullt i amerikanske medier.

– Bra cast

Jo Nesbø skal ifølge NRK selv være fornøyd med at valget falt på den irsk-tyske skuespilleren.

– Det veldig bra cast så langt, det er lovende med hensyn til filmen, sier han.

VG-tegner: Her er Harry Hole!

«Snømannen» er den syvende romanen i Jo Nesbøs bokserie om Harry Hole. Etterforskeren er kjent for sin evne til å løse de vanskeligste saker, men hans metoder er ofte uortodokse.

Svenske Tomas Alfredson (50) vil stå for regien. Han har tidligere regissert filmer som «Muldvarpen» («Tinker, Tailor, Solider, Spy») og «La den rette komme inn».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder