RIDDER: Nikolaj Coster-Waldau som ridder Lannister i en serie full av intriger og begjær. Foto: Canal

Dansk Hollywood-skuespiller skryter av Aksel Hennie

(VG) I «Game of Thrones» er Nikolaj Coster-Waldau en ridder som har sex med sin egen søster, i «Hodejegerne» kjemper han mot Aksel Hennie.

  • Borghild Maaland

Artikkelen er over åtte år gammel

- Fantastiske roller, både ridder Jaime Lannister og Clas Greve, sier Nikolaj om TV-serien «Game of Thrones», som starter på Canal+ i dag, og om filmatiseringen av Jo Nesbøs roman som kommer i august,

- Aksel Hennie er en fabelaktig skuespiller. Han kan gå på vannet! Han er så intens i alt han gjør. Det blir spennende å se om han kan få en internasjonal karriere, fortsetter Nikolaj.

Den danske skuespilleren har gode minner fra norsk samarbeid. Først gjennom Nils Gaups filmer «Misery Harbour» og «Kautokeino-opprøret». I førstnevnte film hadde han hovedrollen som Espen Arnakke. Nå gleder han seg til premieren på «Hodejegerne».

- For det første var det en veldig, veldig god opplevelse å jobbe med filmen; gode skuespillere, god regissør. Dessuten skaper Jo Nesbø noen forbannet fine plots! Jeg har sett en del av filmen, og den blir riktig god, sier Nikolaj entusiastisk.

Åpen for Hole

FÅR SKRYT AV MOTSPILLER: Aksel Hennie (35) spiller mot Nikolaj Coster-Waldau i «Hodejegerne». Foto: VG

Han har fått med seg at det britiske selskapet Working Title Films har filmrettighetene til Nesbøs «Snømannen», og at en real Hollywood-produksjon er på gang.

- I likhet med noen tusen andre kunne jeg veldig godt tenke meg å spille Harry Hole. Jeg står i køen for den rollen, fortsetter dansken med latter i stemmen.

I fem år fremover har han kontrakt med den gigantiske HBO-serien «Game of Thrones». Hvorvidt de planlagte sesongene gjennomføres i sin helhet, avhenger av suksessen. Så langt har rapportene fra USA og England vært positive.

I det råbarka middelalderuniverset spiller Nikolaj ridder Lannister, bror av dronning Cersei som har et anstrengt forhold til sin ektemake, kong Robert. Desto mer intimt er forholdet til broren, noe som kommer eksplisitt til syne allerede i første episode.

Intime søsken

- De fleste roller i denne serien endres etter hvert. Også min. Ridder Lannister innser etter hvert at han har et noe usunt kjærlighetsliv, og bringer det til revisjon, røper Nikolaj.

Serien er spilt inn i Dublin og på Malta. I juli venter en ny runde med «Game of Thrones».

- Serien går voldsomt ut. Den er bredt episk anlagt, full av intriger og maktkamp. Det har vært utrolig å se det svære apparatet rundt innspillingen. Man har vært ekstremt nøye med alle detaljer, ikke minst i setdesign og kostymer, forklarer Nikolaj.

Han veksler mellom en internasjonal og en skandinavisk karriere. For tiden er han hjemme i København og passer på de to døtrene mens kona, den grønlandske skuespilleren Nukaka Motzfeldt er på turné.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder