INGEN PUBLIKUMSVINNER: Storsatsingen "Australia" med Nicole Kidman i hovedrollen Foto: Fox Films

Australsk nedtur for Nicole Kidman

(VG Nett) Storfilmen «Australia» omtales allerede som en flopp.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Det hjalp ikke å sette Australias mest berømte skuespiller og mannen som er kåret til verdens mest sexy på toppen av rollelisten.

Storsatsingen «Australia», med Nicole Kidman og Hugh Jackman, blir allerede omtalt som en flopp, etter å ha solgt billetter for i omlag 44 millioner dollar (litt over 300 millioner norske kroner). Ifølge Reuters ser filmselskapet Twentieth Century Fox ut til å ha gitt opp filmen i USA og Canada, for heller å satse på bedre tall i resten av verden.

Les flere filmnyheter her!

Filmen kostet 130 millioner dollar (over 900 millioner norske kroner) å lage. Fox-sjefen Bert Livingston er skuffet over tallene.

- Vi håpet på bedre tall i USA, men det er en tøff konkurranse, sier han om filmen som dalte helt ned til 19.plass på besøkslistene i USA sist helg.

Filmen har heller ikke fått noen nominasjoner til de mange prisene som deles ut før Oscar, og som gjerne gir en pekepinn på hvilke filmer som blir favoritter til å vinne den gjeveste filmprisen. «Australia» er verken nominert til Golden Globe, Screen Actors Guild eller Critics Choice.

Respektabelt

Noe trøst er det likevel å finne. Filmen har et respektabelt besøk i andre markeder enn i det nordamerikanske. Filmen har ifølge Reuters spilt inn 46 millioner dollar til sammen i de 51 landene den er vist så langt. I hjemlandet Australia har filmen solgt billetter for 16 millioner dollar (111 millioner norske kroner.)

Heller ikke i Norge har publikum strømmet til kinosalene for å se Kidman og Jackman. De siste tallene viser at i underkant av 16000 har kjøpt billett til filmen som VGs anmelder ga terningkast 4.

Nicole Kidman har aldri vært det aller største trekkplasteret besøksmessig på kino. Ifølge Reuters har hun aldri hatt hovedrollen i en film som har gått over 100 millioner dollar-grensen i USA. Økonomimagasinet Forbes skrev i sin septemberutgave at Kidman er den mest overbetalte skuespilleren i Hollywood.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder