SPILLER HOLLYWOOD-LEGENDEN JUDY GARLAND: Anne Hathaway (26). Foto: AP/AP

Hathaway Hollywood-legende i ny film

(VG Nett) Ingen manusforfatter eller regissør er klar, men én ting er sikkert: Anne Hathaway (26) blir Judy Garland, både på film og teaterscenen.

Det er Hollywood-tungvekteren, produsent Harvey Weinstein som avslører nyheten om at han har fått Hathaways signatur både for en scene- og en filmversjon av biografien: «Get Happy: The Life of Judy Garland».

Weinstein sier til Reuters at han tror Hathaway kommer til å gjøre en førsteklasses opptreden i den krevende rollen, og beskriver 26-åringen som svært talentfull.

Hovedrollen blir besatt før man har funnet regissør eller manusforfatter.

Les flere filmnyheter her!

Narkooverdose

Judy Garland er en av de største stjernene fra «Hollywoods gullalder», og er mest kjent for rollen som Dorothy i «Trollmannen fra Oz» fra 1939.

Hun ble Oscarnominert for rollen hun gjorde i «En stjerne blir født» fra 1954 og for «Dommen i Nürnberg» fra 1961. Garland var også sanger og vant Grammy for konsertalbumet Judy at Carnegie Hall i 1961.

Hun døde bare 47 år gammel i 1969 av en overdose narkotika.

Anne Hathaway fikk sitt gjennombrudd med «Prinsesse på prøve», og har siden vært å se i filmer som «The Devil Wears Prada» og «Brokeback Mountain». For tiden er hun aktuell på DVD i Norge, med thrilleren «Passengers».

Hun har også vist verden sine sangkunster. Under Oscar-seremonien i februar tok hun scenen i en storslagen duett sammen med Oscar-vert Hugh Jackman.

Judy Garlands liv som ung ble fremstilt på film i 2001, da med Tammy Blanchard i hovedrollen i «Life with Judy Garland: Me and my shadows».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder