Ett år siden Robin Williams' død

Det er nøyaktig ett år siden humorkongen gikk bort. Familien sørger fortsatt over tapet.

  • Angelica Hagen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

11. august 2014 døde skuespiller Robin Williams, bare 63 år gammel. Ifølge politiet tok han sitt eget liv. Den endelige obduksjonsrapporten viste at stjernen døde av kvelning som følge av hengning.

VG+: Robin Williams' historie: Liten mann, stort liv.

I rapporten sto det også at Williams led av Parkinson, angst, depresjon og paranoia. Hans kone, Susan Schneider, bekreftet dette senere i en pressemelding.

Komikerens aske ble spredt i området hvor han var bosatt i 50 år. Han skal ha blitt kremert allerede dagen etter han døde. Asken ble spredt i San Fransisco Bay, ifølge kjendisnettstedet TMZ, som fikk tilgang til hans offisielle dødsattest.

Sørget: Stjernene uttrykte sin sorg på Twitter

Barna sørger

Forrige måned fortalte eldstesønnen Zak til People at han og søsknene Zelda og Cody prøver å feire farens liv og vil hedre ham på alle måter de kan.

Vi sørger fortsatt, men vi prøver å fokusere på de gode minnene, sa han.

For to uker siden tok datteren Zelda en pause fra sosiale medier, ifølge USA Today, før farens bursdag og ett-årsdagen for hans død.

– Jeg forstår at flere vil legge igjen meldinger om pappa på veggen min, men vær vennlig å vis respekt og vær snill med hverandre i prosessen, både fordi jeg vil slippe å møte nettroll, men også fordi godhet er en sjelden vare i disse dager. Takk, skrev hun før hun logget av.

Her er Susan Schneider og datteren Zelda Williams sammen med Robin under premieren av «Happy Feet Two» i Los Angeles i 2011. Foto:Katy Winn,Ap

Krangel om arv

Barna som Williams har med to av sine tidligere koner, krangler med hans enke, Susan Schneider om arven.

Schneider mener hun har krav på Williams' personlige eiendeler som er inne i huset hun arvet, men som tydelig er testamentert til barna.

Schneider skal tidligere ha erkjent at hun ikke har rett på eiendeler som er knyttet til ektemannens skuespillerkarriere, men hun krever blant annet smokingen han brukte i deres bryllup og andre småting.

Zak, Zelda og Cody mener Schneider går alt for langt når det gjelder hva hun har rett til å kreve.

– Robin Williams har vært veldig tydelig på hva han ønsket for å unngå et slikt problem, uttalte advokat, Andrew Mayoras til ET Online.

Husker du?: Robin Williams hedret under Emmy Awards

Hedres i sosiale medier

Flere har markert at det er ett år siden Williams gikk bort i sosiale medier. Blant annet «Buffy»-skuespiller Sarah Michelle Gellar, som har vist sitt savn både på Twitter og Instagram.

Buffy: Giftet seg i Vegas

Hun legger ved et dikt av Ralph Waldo Emerson ved navn «To Laugh Often And Much» som også ble lest opp i hans minnestund.

Del ditt beste minne om Robin Williams i kommentarfeltet!Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder