IKONISK KARAKTER: Anthony Daniels er lei av Disneys hemmelighetskremmeri rundt den nye «Star Wars»-filmen. Han skal spille C-3PO i minst to filmer til. Foto: Vibeke Johnsen, NTB Scanpix ,

Klar for C-3PO enda en gang – og lei hemmelighetskremmeriet

Anthony Daniels har spilt bekymrede C-3PO i seks «Star Wars»-filmer, er klar for premiere på den syvende før jul, og vil gjøre minst to til.

  • NTB

Artikkelen er over fire år gammel

Når «Star Wars: The Force Awakens» når kinolerretene i desember, er George Lucas nærmest ute av bildet, Disney har overtatt eierskapet til stjernekrigene og J.J. Abrams har hånd om det meste. Det synes Daniels er greit – for det meste.

– Det ble tidlig klart at med J.J. var vi tilbake til den gammeldagse måten å lage film på, sier Daniels (69) til The Guardian. Men han er ganske oppgitt over Disneys hemmelighetskremmeri rundt «The Force Awakens».

Les også: Disney bygger «Star Wars»-land

– I himmelens navn, det er en film. Da jeg fikk manuset, var det skrevet i svart på et dyprødt papir så du ikke skulle kunne fotokopiere det. Jeg fikk en hangover bare av å lese det. «En slags Kremlin-holdning» og «paranoia», kaller «Star Wars»-veteranen dagens regime, og mimrer om første filminnspilling – tilbake i 1977.

– Det var en pussig, liten film og ingen brydde seg, sier Daniels, som ikke ønsket å spille C-3PO før han så et maleri på filmselskapet Fox's kontor i London.

Les også: Mads Mikkelsen klar for «Star Wars»-spinoff

– Droiden hadde en slags blek, fortapt tomhet. Jeg følte det som om han spurte meg om å komme ham til hjelp – og være hans følgesvenn, sier han til The Guardian, og sier at «det beste» med å spille den gullfargede, evig bekymrede roboten er:

– Å være hans nærmeste venn.

Flere artikler

  1. Snart er nye «Star Wars» tidenes kassasuksess

  2. Carrie Fisher med i kommende «Star Wars»

  3. Braksuksess for «Star Wars: The Force Awakens»: 4, 5 milliarder til nå

  4. Klart for Han Solo-spinoff

  5. Ny «Star Wars»-trailer avslører: Darth Vader er tilbake!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder