BLIR FORFATTER: Jim Carrey skriver om depresjon. Foto: AP

Jim Carrey skriver selvhjelpsbok

(VG Nett) Jim Carrey (46) vil hindre deprimerte mennesker fra å begynne med dop.

  • Alexander Nyhagen

Komikeren skriver nå en selvhjelpsbok for folk med depresjoner som ønsker å unngå å bruke medisiner for å overkomme depresjonene.

Carrey slet selv med depresjoner i mange år etter sin kometkarriere på 90-tallet. Han misbrukte Prozac og andre medisiner for å prøve å kontrollere problemene sine, skriver nyhetsbyrået Wenn.

Skuespilleren mener at medisinering ikke alltid er den rette måten å bli kvitt sine problemer på, og håper at boken kan hjelpe personene med å fokusere på hva problemene deres virkelig stammer fra.

- Jeg slet med depresjon en stund ved å dope meg ned med Prozac. Selv om det var bra for meg akkurat der og da, kom jeg ikke til bunns i mitt sinne og min frustrasjon, sier Carrey.

- Jeg mener det er et stort problem at alle lidelser i dag behandles med medisiner, og jeg tror det finnes en helt annen måte å behandle depresjon på - uten dette. Finnes det noe bedre enn en komiker som skriver om depresjon? sier Carrey.

Komikeren er for tiden aktuell som en av stemmene i animasjonsfilmen «Horton redder en Hvem», som fikk terningkast 5 av VGs anmelder.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder