Nygifte: Noen timer etter vielsen slapp det nygifte paret ut dette bildet. Presten som viet dem, spår paret en lang fremtid sammen. Foto: Reuters

Nygifte: Noen timer etter vielsen slapp det nygifte paret ut dette bildet. Presten som viet dem, spår paret en lang fremtid sammen. Foto: Reuters

Slik ble Nicoles drømmebryllup

(VG Nett) Hvit kjole, kjendiser og fans - alt var på plass da Nicole Kidman (39) i dag fikk sin utkårede cowboy, Keith Urban (38).

Therese Bongard
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Nicole ankom kirken i en kremfarget limousin. Ved sin side hadde hun faren Antony og begge smilte til de fremmøtte som stod langs veien.

Nicole bar en tradisjonell, hvit bryllupskjole designet av Nicolas Ghesquiere for motehuset Balenciaga. Ansiktet var delvis dekket av et lett slør, og i hendene hadde hun en bukett med helt hvite roser.

I motsetning til skuespillerens forrige bryllup, da hun giftet seg i scientologi-kirken med Tom Cruise, innfridde altså denne seremonien alle forventningene til et tradisjonelt og vakkert bryllup.

Også kirken stod i stil til det romantiske temaet: En eldre stenkirke plassert ytterst ute på en klippe.

Nicoles adopterte datter, Isabelle (13) var selvfølgelig brudepike. Også adoptivsønnen Connor (11) skal ha hatt en oppgave i bryllupsseremonien.

Detaljene i bryllupet ble holdt strengt hemmelige og ingen fra pressen slapp til. Men etter omtrent 90 minutter gav kirkeklokkene beskjed om at paret var viet.

Intimt med kjendisliste

Romantisk: Nicole og Keith giftet seg i denne kirken søndag. Etterpå samlet kjendisene seg i det store teltet utenfor. Foto: EPA


Paret har tidligere uttalt at de ønsket et tradisjonelt og intimt bryllup. For to superkjendiser betyr det nær familie og et knippe med a-kjendiser.

Mottakelsen ble holdt i et stort telt utenfor kirken, og på gjestelisten stod både mediemogul Rupert Murdoch, Naomi Watts og Russel Crow. Det gikk også rykter om at Cruise hadde dukket opp i eks-konas bryllup.

Den første som kom til stedet var likevel skuespilleren Hugh Jackman. Han fikk ekstra oppmerksomhet da bilen hans nesten bommet på porten inn til området. Bilen måtte rygge og rette seg opp før den kunne kjøre inn.

Med så mange artister mangler det selvfølgelig ikke underholdning. Ikke bare er det ventet at brudgom Keith skal synge en serenade for sin brud, men en kvartett fra Sydney symfoniorkester stiller selvfølgelig opp.

Og regissør av filmen «Moulin Rouge», Baz Luhrmann, skal visstnok være involvert produksjonen av bryllupsvideoen.

Fans i trærne

Godt oppmøte: Ikke bare gjesten møtte frem til bryllupet: Langs veien stod det så mange skuelystne at politiet måtte måke vei for at Nicole skulle komme frem til kirken. Foto: EPA


Det var knyttet mye spenning til bryllupet, og ikke bare paparazziene var nysgjerrige på den store dagen. Da Nicole nærmet seg kirken hadde hun tilskuere på alle kanter.

I tillegg til helikoptrene som sirklet i luften, var det «vanlige» nysgjerrige både på steinmuren rundt område, og i alle mulige trær som gav mulighet til en smugkikk inn til brudeparet.

Både politi, et innleid sikkerhetsselskap og høye gjerder måtte til for å holde inntrengere ute.

Har tatt forhåndsregler

Smart brud: Ikke bare er Nicole Kidman en vakker brud, men hun har også tatt sine forhåndsregler. Skulle den nye manne, Keith Urban, misbruke alkohol eller narkotika får han ikke et rødt øre av kona. Foto: AP

Og de som venter seg enda et kjendis-bryllup med kort varighet, må tenke om igjen. I et intervju med australske The Sunday Telegraph da presten som skulle holde seremonien, Paul Coleman, at han har tro på forholdet.

- Nicole og Keith er helt og holdent fokusert på sine forpliktelser. Det er førsteprioritet i livet deres.

Men tro på kjærligheten til tross, Nicole skal ha tatt sine forhåndsregler. I en ekteskapsavtale de to har underskrevet skal det være en klausul som sier at Keith ikke får et rødt øre fra Nicole hvis han skulle misbruke alkohol eller narkotika.

Om avtalen går begge veier, er uvisst.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder