SENKET PIRATENE I USA: Oceans 13-gutta, ved tre av dem. Matt Damon, George Clooney og Brad Pitt. Foto: Sandrew Metronome.

Piratene senket av velkledde hevnere i USA

(VG Nett) «Ocean's 13» ga «Pirates of the Caribbean At World's End» slagside i helgen og overtok førsteplassen på kinotoppen i USA. I Norge holder derimot piratene fortet.

Artikkelen er over 12 år gammel

Den tredje filmen om Danny Ocean og hans velkledde gjeng av slagferdige gentlemannstyver hadde verdenspremiere både i Norge og i resten av verden denne helgen.

Torsdag var det gallapremiere med alle stjernene fra filmen på plass:Se bilder her!

Filmen skal ifølge studioberegninger ha spilt inn 259 millioner kroner i åpningshelgen, og sendte dermed «Pirates of The Caribbean At World's End» ned på annenplass på den amerikanske kinotoppen.

Oceans 13 spilte inn litt mindre enn hva sine to forgjengere gjorde i åpningshelgene i 2001 og 2004. «Oceans 11» spilte inn 266 millioner kroner, mens «Oceans 12» er den mest suksessrike i serien så langt og spilte inn 273 millioner kroner.

Piratene fortsatt på topp i Norge

I Norge klarte ikke gentlemannstyvene å tukte de fargerike piratene. For tredje uke på rad topper nemlig «Pirates of the Caribbean at World's End» den norske kinotoppen. Så langt har mer enn 387 000 norske kinogjengere løst billett til filmen om Jack Sparrow og co.

Se hele den nye kinotoppen her!

«Oceans 13» fikk en ganske treg start på kino. Ikke mer enn litt over 22000 billetter ble solgt i åpningshelgen. Danny Ocean og co. Ble antakelig «offer» for den ekstreme varmen, som sendte folk ut på stranda, og ikke inn i kinosalene i helgen.

Fjompen blogger om film her!

Oppfølger-sommeren

«Oceans 13» og «Pirates of the Caribbean 3» er to filmer i en lang lang sommerrekke av oppfølger-filmer fra Hollywood i sommer. «Spider-Man 3» har allerede gått en stund på kino.

«Shrek the Third» er en annen oppfølger som gjør det bra på kino i USA, denne får norsk premiere 31. august.

To uker tidligere har den andre filmatiseringen av superhelttegneserien om «The Fantastic Four» premiere i Norge. Onsdag møter VG Nett Jessica Alba fra Fantastic Four, ekslusivt i London.

DU kan stille stjernen spørsmål her!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder