KAN BLI GJENSYN: I «Frost» får prinsessen Anna hjelp av snømannen Olaf, ishøsteren Kristoff og reinsdyret Sven til å finne søsteren Elsa. Foto:,The Walt Disney Company Nordic

Ny runde «Frost» fra Disney

Idina Menzel har stemmen til snødronningen Elsa i Disney-filmen «Frost», og nå varsler hun ny runde animert ismoro.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Disney selv har så langt ikke bekreftet at en oppfølger til gigantsuksessen «Frozen», men Menzel fortalte i et intervju med The Telegraph i helgen at nok en film er på vei.

ER MED VIDERE: Idina Menzel i New York i april. Nå sier hun en ny «Frost»-film er på gang. Foto:Evan Agostini,Ap

På spørsmål om hva hun kan si om ryktene om en oppfølgerfilm og en musikalversjon for scenen, svarer sangeren:

– De er alle på gang. Ha-ha.

Menzel sier også at hun har signert kontrakt om å være med videre.

– Ja, ikke sceneshowet, det vet jeg ikke hva som skjer med, men jeg håper å være med i filmen. Vi får se, jeg er bare med på reisen, sier skuespilleren og sangeren til den britiske avisen.

Idina Menzel er mest kjent fra musikaler på Broadway, blant annet «Rent» og «Wicked». Hun spilte også rollen som Rachel Berrys biologiske mor i TV-serien «Glee».

Sangen hun fremfører som Elsa i «Frozen», «Let It Go», vant Oscar for beste sang i år.

«Frost», som den heter på norsk, kom i fjor vinter og er Disneys mest innbringende film noensinne. Filmen spilte inn nær tre milliarder kroner i USA og drøye ni milliarder på verdensbasis, ifølge Boxoffice Mojo.

Den animerte filmen hentet inspirasjon til landskapet fra Norge, og skal ha medvirket til en tredobling av besøket på Visit Norways amerikanske nettportal i månedene etter premieren.

Innovasjon Norge samarbeidet med Disney og tok dem med på omvisning Norge rundt for å bli inspirerte.

NORSK LANDSKAP: Byen Arendelle i «Frost» på sommeren. Foto:,THE WALT DISNEY COMPANY

Rollefigurene i «Frost» har navn som Sven, Anna og Olaf, og handlingen utspilles i småbyen Arendelle. Vi ser stavkirker, troll, fjordhester, nordlys og bunader, og hører samisk joik. I en sekvens selges også lutefisk på glass.

Det er uvisst hvor mye penger avtalen mellom Disney og Innovasjon Norge var verdt, men den gikk ut på at norske reiselivsaktører som selger ferielandet Norge får bruke filmen i sin markedsføringsstrategi.

Disney har også skreddersydd turer til Norge med «Frost»-tema, som starter på 33.000 kroner.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder