- BLIR NESBØ-KARAKTER: Leonardo Di Caprio (39). Foto: AP

- Leonardo nærmer seg Nesbø-avtale

Warner Brothers er nær å sikre seg en avtale om rettighetene til den første av bøkene skrevet av Tom Johansen alias Jo Nesbø.

Artikkelen er over seks år gammel

Bransjenettsiden Deadline.com melder i kveld at Hollywood-giganten Warner Bros er i ferd med å sikre seg rettighetene til to kommende romaner skrevet av Nesbø under aliaset Tom Johansen.

Prosjektet blir utviklet med Leonardo Di Caprio i tankene, og filmene skal produseres av Di Caprio sammen med Jennifer Davisson og Kevin McCormick.

Avtalen skal ha vært dyr og kostet mellom 500.000 og 2 millioner dollar, skriver Deadline. com.

Boken handler om en leiemorder som forelsker seg i en dame han skal drepe. Tom Johansen-boken «Blood on the Snow» kommer ut til våren, og oppfølgeren «More Blood On The Water» følger senere.

Det var tidligere denne måneden at det ble kjent at Nesbø til neste år «skifter navn» til Tom Johansen i forbindelse med den kommende bokserien.

Prosjektet ble ifølge Deadline.com sendt til potensielle Hollywood-kjøpere fredag, og Warner Brothers skal altså ha vunnet budrunden.

ETTERTRAKTET FORFATTER: Jo Nesbø er et hett navn i Hollywood. Foto: Fredrik Solstad, VG

Tom Johansen-prosjektet er ikke det eneste Hollywood-prosjektet Nesbø er knyttet til. I november 2011 avslørte VG at regilegenden Martin Scorsese skal regissere Harry Hole-romanen «Snømannen». Senere har det imidlertid blitt sådd tvil om Scorsese vil være mannen som sitter i registolen når tid for innspilling kommer.

Warner Brothers har også rettighetene til den foreløpig upubliserte Nesbø-romanen «The Son».

Nesbø har også en finger med i i spillet til «House»-skaperen Katie Jacobs nye planlagte TV-serie. Nesbø har ideen og skrevet synopsis til serien, som andre jobber med manus til.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder