I WON'T BE BACK: Kanskje kommer Terminator aldri tilbake. Her fra «Terminator Genisys». Foto: , United International Pictures

Kan være slutt for «Terminator»

De planlagte oppfølgerfilmene til den nye «Terminator Genisys»-filmen er ifølge The Hollywood Reporter lagt på is på ubestemt tid.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Gjenopplivningen av Terminator-franchisen, som kom i sommer, «Terminator Genisys», har spilt inn et lass med penger. Nærmere 3,4 milliarder kroner har rullet inn på verdensbasis, ifølge Box Office Mojo.

Bakgrunn: Terminator «will be back»- igjen og igjen.

Opprinnelig var to oppfølgere, i henholdsvis 2017 og 2018, og en TV-serie planlagt i kjølvannet av «Genisys», ifølge produsent David Ellison, men THR hevder disse planene nå er skrinlagt på ubestemt tid, ifølge deres kilder.

Pengetap

Problemet er ifølge bransjemagasinet at selv om produksjonsbudsjettet til «Genisys» var på 1,3 milliarder og den har spilt inn 3,4, kommer den til å tape penger totalt.

Filmen fikk stort sett hard medfart fra kritikerne, og har bare 26 prosent positiv omtale på anmelderdatabasen Rotten Tomatoes. Den fikk terningkast 3 av VGs anmelder.

Den kjølige mottagelsen kom til tross for at Arnold Schwarzenegger gjentok rollen som den dødelige cyborgen T800. Også resten av skuespillerne er stjerner, som Emilia Clarke rett fra «Game of Thrones»-suksessen og Jason Clarke fra «Zero Dark Thirty». Til og med Terminator-skaper James Cameron godtok filmen.

Har du lest: Samarbeider om ny «Terminator»-serie.

Tror på ny film

Blant dem som ser lysere på filmfremtiden er Forbes, som mener en oppfølger er uunngåelig om «Genisys» lander på rundt 450–500 millioner dollar når den er ferdigspilt i flere markeder, blant andre Kina. De peker på at filmen faktisk er den som har tjent inn nest mest i hele franchisen. Så spørs det om det er nok, med tanke på kostnadene og andelen filmstudioet får.

Det er Paramount Pictures som skulle produserer filmene sammen med Skydance Productions. Alan Taylor, som regisserte flere «Sopranos»-, «Mad Men»- og «Game of Thrones»-episoder, samt filmen «Thor: The Dark World», hadde regien på Genisys.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder