KAPRET STORROLLE: Ine Marie Wilmann (28), fikk rollen som Sonja Henie etter flere castingrunder. Her er hun på scenen i stykket «Fedra» ved Trøndelag Teater hvor hun har vært tilknyttet i vår. Foto: GT Nergaard.

Hun blir Sonja Henie på film

Sonja Henie er en av Norges største celebriteter gjennom alle tider. På film skal hun portretteres av forholdsvis ukjente Ine Marie Wilmann (28).

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Høsten 2011 ble det kjent at en en storfilm om den norske idretts- og filmstjernen er under oppseiling, i regi av kritikerroste Anne Sewitsky.

Filmen skulle opprinnelig starte innspilling i vinter, men ble utsatt blant annet fordi regissøren fikk sitt første barn. Sewitsky skal i høst spille inn «Hjemlengsel», et mørkt famile- og kjærlighetsdrama i langt mindre format enn Sonja Henie-filmen.

Hvem som skal spille Sonja Henie når den filmen starter innspilling er imidlertid klart allerede. Etter det VG erfarer har 28-årige Ine Marie Wilmann fått stor-rollen.

Regissør Sewitsky ønsker foreløpig ikke å bekrefte VGs opplysninger.

- Jeg kan ikke bekrefte at noe er bestemt. Det er fortsatt et godt stykke igjen før vi er i gang.

FRUEN FRA HAVET: Ine Marie Wilmann i Ibsen-stykket Fruen fra havet under høstlanseringen for Riksteatret i 2012. Foto: NTB Scanpix

Wilmann var ferdig utdannet skuespiller i 2010. Siden den gang har hun blant annet spilt ved Teatret Vårt i Molde, og Riksteatret hvor hun portretterte Hilde Wangel i Ibsens «Fruen fra havet».

Wilmann er for tiden tilknyttet Trøndelag Teater hvor hun i vår debuterte som Aricia i Jean Racines Fedra.

På film har hun tidligere vært å se kun i små roller. Hun spilte Liv-Tone i «Jeg reiser alene», og hun er også oppført under «andre medvirkende» i kritikerroste «Reprise». På TV har hun vært å se som Hege i tre episoder av NRK-serien «Størst av alt».

Wilmann er også med i teatergruppen «Fjerdeklasses produksjoner», med blant andre Espen Klouman Høiner og Ole Christoffer Ertvaag.

28-åringen henviser til distributøren Nordisk Films presseansvarlige Siw Skjervold da VG kontakter henne.

- Dette har jeg ikke hørt noe om. Det er tidlig i prosessen for denne filmen, sier Skjervold til VG.

Produsent Synnøve Hørsdal har ikke besvart VGs henvendelse.

Stort budsjett

«Sonja», som filmen har fått som tittel, blir en stor film i norsk sammenheng. Produsent Maipo film planlegger et budsjett på 50 millioner kroner. Filmen er planlagt som en «rise and fall»-historie, langt fra noe glansbilde.

- Hun hadde sine grusomme sider og sine mer sjarmerende sider. Det er et ganske sterkt karakterdrama - hun durer fram med full styrke, men mister alt på et tidspunkt, forklarte Sewitsky til VG da nyheten om filmen ble kjent.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder