Skåber nakenbadet i 50 millioner kroner

Hemmelige rom og fingeravtrykk **Spiller luksusprostituert

Neste gang du holder en tusenlapp i hendene, kan det være en
Linn Skåber har ligget naken på den.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

På filmplakaten til Linn Skåbers nye film, «Wendyeffekten», fikk 45-åringen gjøre noe hun med stor sannsynlighet aldri vil få muligheten til å gjøre igjen: bade naken i 50.000 tusenlapper.

Det var hos Nokas, som håndterer kontanter for både private og offentlige virksomheter, at millionbadet fant sted.

– Det skjer kanskje to, tre ganger i året. Vi må også ha en viss egeninteresse for at det skal gis tillatelse, og i denne anledning gir det en positiv eksponering av kontanter, sier konserndirektør i Nokas, Peter Wesenberg, og fortsetter:

– Det er jo fascinerende med kontakter i store volumer. Det hadde ikke vært like gøy med kort, sier han.

Hvorfor ble det brukt så mye penger?

– I vår verden er ikke det mye penger. I Norge er det 50 milliarder kroner i kontanter ute i samfunnet til enhver tid. Så 50 millioner er ikke så mye, forteller konserndirektøren.

Men Skåber og co. måtte følge strenge sikkerhetsrutiner.

– Vi slipper ikke hvem som helst inn i våre lokaler, og når noen først blir godkjent så må vi følge sikkerhetsrutinene våre. Vi har to overordnede retningslinjer: Det er viktig at man ikke filmer rundt i lokalet slik at man kan orientere seg, og så er det heller ikke lov til å filme noen av de ansatte.

Hemmelige rom og fingeravtrykk

Selv forteller Skåber at det var en spesiell opplevelse.

– Det var veldig spennende med all sikkerhet, hemmelige rom og fingeravtrykk. Det gjør jo at jeg ikke kan rane en bank nå, for de sitter på all mulig informasjon om meg og fingeravtrykk.

FILMPLAKAT: Slik ble det ferdige resultatet etter at Skåber hadde badet i 50 millioner kroner. Foto:,SF Norge AS

Du følte aldri for å snike med deg noen lapper?

– Jeg var helt naken, så det var ikke mange måter å få dem med seg på, ler hun før hun fortsetter:

– Jeg hadde egentlig aldri drømt om å kjenne 50 millioner kroner mot naken hud, men jeg kunne blitt vant til det. Jeg følte meg som en ribba onkel Skrue. Det var ganske deilig å kaste penger rundt omkring. Jeg nøt øyeblikket – for det får jeg aldri gjort igjen.

Pengene som Skåber poserte på havnet tilbake i sirkulasjon, og skuespilleren innrømmer at hun har tenkt på hva folk vil tenke om at de kanskje får ut lappene hun har ligget naken på.

– Det kan vel hende at publikum tenker at «den tusenlappen har vært farlig nær en svett og gira kropp». Men jeg fikk ikke merket dem slik at vi visste hvilke det var. Det kanskje vi burde ha gjort, ler hun.

Har du lest? Linn Skåber kuttet lønnen med 400.000 - tross millionoverskudd

Sjeldent

Norges Bank har også gitt lignende tilgang til presse og andre tidligere. I fjor høst var «Norge Rundt» nede i hvelvet for å filme et klipp hvor programlederen og direktøren for kontant og betalingsmidler lå på et vesentlig større beløp enn 50 millioner kroner.

– Vi har hatt eksempler tidligere inne i Norges Bank med filming og fotografering i hvelvet, men det er veldig strenge sikkerhetsrutiner på hvordan det foregår, sier kommunikasjonsrådgiver i Norges Bank, Andreas Andersen,.

Andersen ønsker ikke å gå nærmere inn på hvor ofte det forekommer, men han kan fortelle at det er sjeldent, og kun i helt spesielle tilfeller.

«Wendyeffekten» får premiere 11. september.

Har du lest? Skåber: – Ba om lov til sexscene med venninnens ektemann

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder