VG spanderte Oscar-vinnende dokumentarer

NB! Oppdatering: Tilbudet om gratis strømming av disse VG+-dokumentarene er utløpt. Kjøp abonnement i videovinduet under for å se filmene.

 • VG+

VG spanderte et knippe toppdokumentarer! I lys av den ekstraordinære situasjonen hele Norge nå befinner seg i, har vi i VG+ besluttet at vi åpnet tilgangen til fem utvalgte dokumentarfilmer. Perioden med gratis tilgang har nå utløpt.

Filmene vi har valgt ut er blant de aller beste vi har i vårt rikholdige dokumentarbibliotek på VG+, og har vunnet prestisjetunge priser verden over.

Psst! Vil du bli varslet når det kommer nye dokumentarer? Meld deg på vårt nyhetsbrev - så går du ikke glipp av noe!

Visste du? Med abonnement på VG+ får du fri tilgang til over 400 kvalitets-dokumentarer.

«Searching for Sugar Man»

Tidlig på 1970-tallet var Sixto Rodriguez en singer-songwriter fra Detroit som satset på en musikken. Men karrieren kræsjet allerede før den var skikkelig i gang, og det ble med to albumutgivelser. Men på andre siden av jordkloden, nærmere bestemt i Sør-Afrika, spredte musikken hans seg som ild i tørt gress, og flere tiår senere bestemmer to fans seg for å finne «Sugar Man».

Filmen har vunnet flere store priser, blant annet Oscar og BAFTA, og er en av det siste tiårets mest hyllede dokumentarfilmer.

«Midnight Family»

Bli med i Ochoa-familiens råkjørende ambulanse i Mexico by. Staten har for få biler selv, så private aktører kappes om pasientene når ulykker skjer.

Husk! Som VG+-abonnent får du tilgang til over 400 dokumentarer. Du finner alle på vgtv.no.

«The Queen Of Versailles»

Denne utrolige dokumentaren følger et amerikansk milliardærpar, fra de starter å bygge USAs soleklart største hjem, til finanskrisen velter om på alle planer.

les også

Se dokumentaren «The Brink»: På innsiden av Bannons nettverk

Pluss content

«Amy»

Unike bilder og skildringer portretterer talentfulle, men fortapte Amy Winehouse, fra sjenert ungdom til popstjerne med økende narko- og alkoholmisbruk. Filmen vant Oscar for beste dokumentar i februar 2016.

«Life, Animated»

Tre år gamle Owen slutter plutselig å snakke. Flere år senere gjør faren en merkelig oppdagelse: Den tilsynelatende tause sønnen kan alle Disney-filmers replikker – helt utenat.

VG har kun rettigheter til å vise filmene i Norge, og det vil derfor ikke være mulig å se innholdet hvis du befinner deg i utlandet.

Mer om

 1. Dokumentarfilm
 2. Film
 3. TV

Flere artikler

 1. Pluss content

  Se dokumentaren «Unseen Enemy»: Slik eskalerer en virusepidemi

 2. Pluss content

  Går i krigen for amerikanerne - så blir de kastet ut av USA

 3. Joaquin Phoenix blir produsent for norsk dokumentarfilm

 4. Stor strømmeguide for krimdokumentar: Påskekrim fra virkeligheten

 5. Pluss content

  Se dokumentar: «3½ Minutes, Ten Bullets»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder