bilde

«Grinchen» slår knockout

(VG NETT) Ikke før 1. desember kommer «Grinchen» på norske lerreter, men i USA går den hysteriske julefilmen allerede sin seiersgang.

ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

«Grinchen» i komedie-mesteren Jim Carreys skikkelse, får amerikanerne til å gå mann av huse. Action-komedien «Charlie's Angels» måtte denne helgen pent finne seg i å overlate førsteplassen på filmbarometeret til «Grinchen».

Juleeventyr

Carreys live-versjon av det elleville juleeventyret «How the Grinch Stole Christmas» spilte i løpet av åpningshelgen inn nærmere 500 millioner kroner, melder CNN Interactive.

Dermed får Carrey lønn for strevet - og vel så det. Den verdensberømte filmstjernen har i intervjuer forklart hvor smertefullt det var å få på seg sminke og kostyme i de månedene innspillingen foregikk.

Vil stjele julen

Hva filmen handler om? Den avskyelige, forbryterske og samtidig skøyeraktige Grinchen - som hater julesteming og alt høytiden fører med seg. Den illeluktende grinebiteren bor inne i et snøflak, høyt oppe på Crumpit-fjellet. Det er når han bestemmer seg for å stjele julen at utrolige ting begynner å skje.

Ron Howard er regissør, og filmen har 7-årsgrense.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder