NYE ROM-STJERNER: Benicio Del Toro og Laura Dern. Foto: , Reuters/AFP

De nye «Star Wars»-fjesene: Innspillingen er i gang

Innspillingen av neste «Star Wars»-film startet mandag, og Laura Dern og Benicio Del Toro er blant tilskuddene som er i gang med et nytt stjernekrig-kapittel.

Artikkelen er over fire år gammel

Det bekreftet Disney mandag, ifølge blant andre Variety. Innspillingen startet i Pinewood Studios i London samme dag, og den ferdige «Star Wars: Episode VIII» har premieredato 15. desember 2017.

Har du lest: «Indiana Jones» 5 kommer.

Mens den forrige filmen i sagaen, «The Force Awakens», var regissert og skrevet av J. J. Abrams, skal denne filmen regisseres av «Looper»-regissør Rian Johnson. Han har også skrever manuset, mens Abrams er med som produsent.

Velkjente «Star Wars»-veteraner som Mark Hamill og Carrie Fisher, vender også tilbake i denne epsioden, og ferske stjerner som Daisy Ridley, John Boyega og Lupita Nyong’o fortsetter.

Les også: Han fikk «Star Wars» til Norge.

Helt nye i «Star Wars»-universet er derimot Laura Dern (49) og Benicio Del Toro (48), samt mer ukjente Kelly Marie Tran. Variety har tidligere hevdet at Del Toro skal spille skurken i den kommende stjernekrigfilmen. Det er uvisst hvilken rolle Dern skal spille.

Che og Escobar til «Star Wars»

Del Toro vant både Oscar og Golden Globe i 2001 for birollen i «Traffic», han var også Oscar-nominert for «21 Grams». Blant hans mange kjente roller er innsatsen i «Snatch», «De mistenkte», og ikke minst Che Guevara i to «Che»-filmer. Benicio spilte også kokainkongen Pablo Escobar i «Escobar: Paradise Lost» i 2014.

NYE DA: Daisy Ridley og John Boyega var nye tilskudd som Rey og Finn i «Star Wars: The Force Awakens». Foto: , The Walt Disney Company Nordic

Laura Dern hadde markert seg med blant annet «Blue Velvet» (1986) og «Wild at Heart» (1990) da hun ble kjent for et veldig bredt publikum med «Jurassic Park» i 1993. De siste årene har hun fått kritikerros for innsatsen i TV-serien «Enlightened», som hun vant en Golden Globe for i 2012. Hun var Oscar-nominert både for «Rambling Rose» (1991) og i fjor for «Wild», der hun spilte mot Reese Witherspoon.

Les mer: Nye «Star Wars» blir tidenes kassasuksess.

«Star Wars: The Force Awakens» slo alle kassarekorder, både i Norge og utlandet, da den kom i desember.

Innspillingen av den forrige filmen var preget av flere uhell for skuespillerne. Harrison Ford måtte på sykehus med brukket ankel etter å ha fått en dør over seg på settet, og han var også involvert i et flykrasj på fritiden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder