I HOLLYWOOD: Tommy Wirkola har fått nok en filmjobb i Hollywood. Her fra 2010.

I HOLLYWOOD: Tommy Wirkola har fått nok en filmjobb i Hollywood. Her fra 2010. Foto: Pontus Höök VG

Tommy Wirkola til ny superheltfilm

Tommy Wirkola har fått jobben med å skrive manuset til en
helt ny superheltfilm som skal ta opp kampen med Marvel og DC Comics.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det er det amerikanske filmbransjenettstedet Deadline Hollywood som melder at studiet 20th Century Fox har sikret seg rettighetene til «Irredeemable», fra tegneserieforlaget Boom! Studios og at norske Wirkola har fått jobben med å skrive manuset.

Har du lest: Filmlegende til Wirkola-film.

Regien skal Adam McKay stå for, mannen som sammen med Charles Randolph nylig vant Oscar for Beste adapterte filmmanus for «The Big Short». McKay hadde også regien på «The Big Short», og har tidligere regissert blant annet Will Ferrell-komediene «Anchorman» (2004) og «Reservesnut» (2010).

Wirkola er for tiden i postproduksjon med sci-fi-filmen «What Happened to Monday?» og skal også skrive manuset til «Hansel & Gretel: Witch Hunters»-oppfølgerfilmen. Nordmannen har tidligere både skrevet og regissert «Kill Buljo», «Død snø» og «Død snø 2».

Hans første Hollywoodfilm var «Hansel & Gretel: Witch Hunters». Den spilte inn over én milliard kroner og gjorde Wirkola til en populær nykommer i Hollywood. I 2014 tjente han over fire millioner kroner, ifølge skattelistene.

Wirkola om kritikerslakten: – Det er ikke hyggelig.

Mens det ikke har vært mangel på superheltfilmer de siste årene, er dette den aller første fra Boom-universet. Tidligere har vi sett mest fra gigantene Marvel og DC Comics. Mens Marvel står bak superhelter som X-Men, Avengers og Spider-Man, har DC Superman, Batman og Wonder Woman i stallen.

«Irredeemable»-serien følger verdens beste superhelt, The Plutonian, som begynner å utrydde jordens befolkning. Dermed må hans tidligere allierte, superheltgruppen The Paradigm, forsøke å stoppe ham.

Serien, som består av 37 utgaver og én spesial, kom ut mellom 2009 og 2012. Peter Krause var tegneren bak flesteparten av numrene og Mark Waid skrev serien.

Mer om Wirkola: Jeremy Renner lovpriser nordmann.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder