TVILSOM HEDER: Razzie-juryen er ikke nådige mot Pierce Brosnan, Paris Hilton og Mike Myers. Foto: AP

The Golden Raspberry Awards 2009: De er årets filmverstinger!

(VG Nett) Paris Hilton deler tvilsom heder med Pierce Brosnan og Mike Myers.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
The Razzies

De tre er bare noen av dem som har blitt utnevnt til vinnere under The Golden Raspberry Awards i Los Angeles, prisutdelingen som er motstykket til kveldens prestisjetunge Oscar-galla i filmbyen.

Foran Oscar

Mens Oscar-akademiet i natt norsk tid skal la gulltrofeene drysse over de filmsprestasjonene de mener står i særklasse, kårer The Razzies vinnere av det de mener er det verste som er gjort på filmlerretet. Hvert år kunngjør Razzies sine nominerte dagen før Oscar-nominasjonene kommer. På samme måte kårer de vinnerne dagen før Oscar-akademiet gjør det samme.

Årets verste

Paris Hilton var på forhånd «storfavoritt» til verstingstempelet. Hun slapp heller ikke unna trofeer.

Hotellarvingen og jetsetteren fikk tre Razzie-priser - for verste kvinnelige filmstjerne (for «The Hottie and the Nottie»), verste kvinnelige birolle (for «Repo! The Genetic Opera») og for verste filmpar sammen med begge sine «Hottie»-motspillere Christine Lakin og Joel David Moore.

DISKUTER NOMINASJONENE OG VINNERNE HER

Delt rekord

Paris deler nå Razzi-rekord med fjorårsversting Eddie Murphy, som også fikk tre priser. Ingen enkeltpersoner har i løpet av Razzies' 29 år lange historie vunnet flere verstingpriser i løpet av et år.

«The Love Guru» ble også «belønnet» med tre priser - Mike Myers for verste mannlige filmstjerne, verste film og fverste manus.

Mamma Mia!-versting

Kanskje vil det overraske mange at Razzies også mener at Pierce Brosnans prestasjon i kassasuksessen «Mamma Mia!» står til slakt. Han fikk verstingprisen for sin birolle i filmmusikalen.

«Indiana Jones and The kingdom of the Crystal Skull» er utropt til verste oppfølger.

SE ALLE VERSTINGENE PÅ RAZZIES' HJEMMESIDE

Razzie-grunnlegger John Wilson sier om årets verste versting - Paris Hilton - at hun er det 21. århundrets svar på Zsa Zsa Gabor.

- Hun er berømt for dem hun viser seg sammen med. Hun er ikke kjent på grunn av sitt talent, lyder det fra Razzie-presidenten ifølge nyhetsbyrået AP.

Spesialprisen for verste karriere gikk til regissør Uwe Boll. Han ble også utnevnt til årets verste regissør.

- Han og Paris kan jobbe sammen. Hun kan spiller sjefsvampyren i «Bloodraine 3», forslår Razzie-sjefen.

FØLG MED PÅ VG NETT NATT TIL MORGEN FOR FULL OPPDATERING OM OSCAR-UTDELINGEN

ALT OM OSCAR HER

VG Nett er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder