KLAR FOR NYTT HOLLYWOOD-EVENTYR: Kristofer Hivju bor i Trondheim med to barn og kjæreste. Snart setter han seg på flyet til USA for å spille inn filmen «After Earth». Foto: Øyvind Nordahl Næss

Nå skal Kristofer spille sammen med Will Smith

- Dette er helt rock'n roll!

Tobarnspappa Kristofer Hivjus Hollywood-karriere skyter fart. Nå har han sikret seg en rolle i sci-fi-storfilmen «After Earth».

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Dette er helt rock 'n' roll! Det er morsomt å få tilsendt et manus hvor det står «story by Will Smith» med vannmerket «HIVJU» over hele teksten, humrer Kristofer Hivju (33).

Han har nettopp sikret seg en rolle i den kommende storproduksjonen «After Earth», som starter innspillingen i Philadelphia i februar.

Med far og sønn

Will Smith har skrevet historien, og spiller hovedrollen sammen med sønnen Jaden. Manus og regi er ved M. Night Shyamalan, mannen bak suksesser som «Den sjette sansen» og «Unbreakable».

Hivju har blitt lagt merke til etter å ha spilt norsk forsker i sci-fi thrilleren «The Thing», og sikret seg rollen etter å ha passert nåløye etter nåløye.

FORFATTER: Will Smith står bak historien til «After Earth». Foto: Sony Pictures


Gjennom den anerkjente casteren Deborah Dion fikk han mulighet til å gjøre en videoaudition, og etter å ha utkonkurrert en rekke andre sto han til slutt igjen som den eneste - etter at regissør Shyamalan hadde latt seg begeistre.

Hemmelighold

Shyamalan holder kortene tett til brystet og har ikke røpet mye av hva filmen skal handle om ennå.

Det som er kjent er at den skal handle om en familie som krasjlander på jorden 1000 år etter at menneskene har forlatt den. Hivju har fått munnkurv om rollen sin også, men forsikrer VG om at det ikke er noen statistrolle han har fått på andre forsøk i Hollywood:

- Det er en tøff rolle med masse replikker. Og så er det litt morsomt at jeg er castet som amerikaner - ikke som nordmann. Det er en stor seier for meg, så nå jobber jeg på spreng med å forbedre den amerikanske aksenten.

Tobarnspappa Hivju er bosatt i Trondheim, og da VG snakker med ham har han sitt fulle hyre med å holde styr på døtrene Noor (4) og Silja (3).

Store ambisjoner

Hollywood-ambisjonene er store, og det betyr vel at han må bryte opp fra Trøndelag med døtrene og kjæresten Gry Molvær?

- Egentlig ikke! Det har skjedd en revolusjon i castingverdenen i og med at jeg kan lage en videoaudition her, og sende det hvor som helst i verden. Jeg har ingen intensjon om å flytte til LA. Jeg skal gjøre denne rollen - og så er det tilbake for å spille Gud på Trøndelag Teater. Så ser vi hvor det bærer derfra, forteller 33-åringen.

Til Philadelphia

Hivju humrer ved tanken på at han har blitt booket på business-class over dammen til Philadelphia, og i tre intense uker skal han være på settet med et stort apparat med Smith og Shyamalan i spissen.

Han håper på å få over kjæresten og barna i løpet av innspillingstiden.

- Det ser foreløpig ut som barna blir hjemme, men vi får se - alt er mulig!

Mens man venter på Hivjus Will Smith-samarbeid kan man se Hollywood-debuten «The Thing», som kommer på DVD og Blu-ray i slutten av februar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder