Knallåpning for Kaptein Sabeltann

Over 100.000 besøkte kinosalene for å få med seg sjørøverens nyeste tokt

Hiv og hoi for en åpningshelg for «Kaptein Sabeltann og
skatten i Lama Rama»! Med 97.931 besøkende er det den beste åpningshelgen på norske kinoer i år.

  • Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Tidenes dyreste norske familiefilm fikk god medfart i sin første helg i norske kinosaler, og totalt har over 100.000 mennesker sett filmen, viser tall fra filmweb.no.

Norsk filminstitutt har investert over 15 millioner kroner i Sabeltann-filmen, og med på laget er også Walt Disney Company. Sistnevnte er svært fornøyd med salgstallene fra helgen.

– Dette er veldig gøy, og vi er superfornøyd med salgstallene. Vi hadde høye forventninger før helgen, men dette er faktisk høyere enn vi hadde håpet på. Nå er det også høstferie, så det blir spennende å følge med på veien videre, sier Lene Hjertøy, som er salgssjef på kinoavdelingen hos Disney, til VG.

- Ligger godt an

Før helgens kinovisninger av Kaptein Sabeltann var det «DoktorProktors prompepulver» som hadde flest besøkende med et tall på 92.838. En annen norsk suksesshelg i år har vært «Børning» med sine 75.000 solgte billetter første helgen.

Produsentene for filmen har også en svært god dag i dag:

– Med rundt 100.000 solgte billetter første helg ligger vi godt an til å tangere de siste års suksesser innen familiefilm, sier produsent Frederik Howard i en pressemelding.

– Vi har hele veien sagt at vi tror filmen vil selge et sted mellom 300-350.000 billetter på kino. Denne åpningshelgen bekrefter dette, og viser at det kan være mulig å overgå selv dette, sier han.

- Fantastisk detaljrike kostymer

Før helgen anmeldte VG filmen, og endte opp med terningkast 5:

«Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama» er nesten verdt å se alene på grunn av de fantastisk detaljrike kostymene og pirkejobben som er gjort i sminkerommet. Det er smågodt å se på i hver eneste filmrute her».

Disney opplyser at den nye Sabeltann-filmen er allerede forhåndssolgt til over 70 land.

En annen norsk film som også hadde premiere på forrige fredag var «1001 gram». Filmen av Bent Hamer er Norges Oscar-kandidat i den prestisjetunge filmprisutdelingen, men det virker ikke å ha fristet så mange til kinosalene:

Totalt var det 4544 personer som så «1001 gram» i åpningshelgen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder