SPIELBERG VS.DAHL: Regissørlegenden Steven Spielberg gyver løs på Roald Dahls barnebok-klassiker «SVK» med produksjonsstart neste år. Foto: Wenn.com

Spielberg regisserer Roald Dahl

Selveste Steven Spielberg skal regissere spillefilmen om den store vennlige kjempen fra Roald Dahls barnebok «SVK».

  • Stein Østbø

Artikkelen er over seks år gammel

Ifølge Hollywood Reporter kjøpte DreamWorks - selskapet som Spielberg selv var med å starte i 1994 - rettighetene til boken allerede i 2011.

«SVIK» - store vennlige kjempe - heter «BFG» (big friendly giant) på originalspråket og ble utgitt i 1982. To år senere kom den på norsk.

Boken forteller om det underlige vennskapet mellom lille Sophie og den over syv meter høye, vennlige kjempen med superevner som sammen legger ut i verden for å fange mindre vennlige, menneskespisende kjemper.

Boken har tidligere blitt utgitt som animasjonsfilm, i 1989.
Det er Melissa Mathison - som også skrev manuset til den Spielberg-regisserte klassikeren «E.T.» - som står bak filmmanuset.

FORFATTEREN: Den store forfatteren Roald Dahl, født i Wales av norske foreldre, døde i 1990, 74 år gammel. Foto: NTB/Scanpix


Det har også vært flere teateroppsetninger av boka, også i Norge, blant annet på Riksteatret i 2006.

«BFG» vil ifølge Hollywood Reporter blir påbegynt i 2015 med utgivelse i 2016. Dette blir Steven Spielbergs første film siden «Lincoln» i 2012, og det ryktes at Spielberg, som tidligere har gitt uttrykk for å trappe ned regivirksomheten, også vil ta seg tid til å regissere en annen film i tiden før arbeidet med «BFG» starter.

Innsidere i DreamWorks forteller at det i så fall trolig dreier seg om en thriller med handling fra den kalde krigen der Tom Hanks er påtenkt en hovedrolle.

Flere artikler

  1. Spielberg flopper i USA

  2. SpielBurger? Nei takk!

  3. «The Rock» mottok fanbrev fra Steven Spielberg

  4. «E.T»-manusforfatter Melissa Mathison (65) er død

  5. Jennifer Lawrence blir krigsfotograf - på film

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder