FILM OM UTROSKAP: Linn Skåber, Agnes Kittelsen og Anders Båsmo Christiansen har hovedrollene i den norske komedien som hadde premiere på norske kinoer denne helgen. Foto:Krister Sørbø,VG

Knallåpning for norsk komedie

Den norske filmen «Staying Alive» imponerte under åpninghelgen, og spilte inn nesten to millioner kroner.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Ifølge Norske Filmbyråers Forening ble komedien med Linn Skåber, Anders Baasmo Christiansen og Agnes Kittelsen i hovedrollene sett av nesten 20.000 under åpningshelgen.

«Staying Alive» handler om Håkon og Marianne, småbarnsforeldre til to på Grünerløkka i Oslo. De går fra hverandre etter at mannen i forholdet er utro med «Frida fra regnskap» på jobben. Linn Skåber spiller bestevenninnen Kristin, som blir Mariannes sterkeste støttespiller.

VG var med på innspilling av filmen, les saken her!

Filmen høstet greie anmeldelser, og fikk en firer på terningen av VGs anmelder som mente at: «Feelgood om utroskap? Det kan høres ut som 70-talls happening med sosialrealisme i bunn, men dette er faktisk en ganske artig og vellykket fortelling med snertne replikker og en god porsjon humor.»

Et så godt besøkstall under åpningshelgen tyder på at filmen vil fortsette å gjøre det godt på norske kinoer, og den ligger som nummer fire på listen over helgens mest sette kinofilmer.

Filmen ble kun slått av den norskregisserte «The Imitation Game», actionthrilleren «Taken 3» og animasjonsfilmen «Paddington». Sistnevnte premierte også denne helgen, og hele 35.510 så spillefilmen om den lille bjørnen på nye eventyr.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder