«OOOOH SHIT!»: Pre-tenåringer i krise i «Good Boys». Fra venstre: Keith L. Williams, Jacob Tremblay og Brady Noon.

«OOOOH SHIT!»: Pre-tenåringer i krise i «Good Boys». Fra venstre: Keith L. Williams, Jacob Tremblay og Brady Noon. Foto: Ed Araquel/Universal Pictures

Filmanmeldelse «Good Boys»: De vokser opp så fort nå om dagen

Sex og dop. Nå også for 12-åringer!

KOMEDIE

«Good Boys»

USA. 9 år. Regi: Gene Stupinksy.

Med: Jacob Tremblay, Keith L. Williams, Brady Noon, Molly Gordon.

VG:s terninger viser 4 prikker

Judd Apatow skjønte for lenge siden at det knapt er grenser for hvor drøy humor du kan leke deg med i en filmkomedie, så lenge du sørger for å gjøre den «hjertevarm» (les: godt tildekket moralistisk) nok til å nøytralisere puritanerne.

«Good Boys» er laget av mennesker som er gått i skole hos ham, og er en slags lilleputt-utgave av «Superbad» (2007). Salgspunktet denne gang er at heltene våre er enda yngre enn vanlig. Type veldig unge. Nærmere bestemt 12 år.

Max (Tremblay), Lucas (Williams) og Thor (Noon) er bestevenner, og ingen av dem er skolens kuleste. Da de blir invitert på en flasketuten peker på-fest, der de vet at det kommer til å ende med klining, får de panikk, og må prøve å lære seg hvordan de skal kysse en jente. Sånn skikkelig, med tunge og alt.

«Jeg har hatt sex, men aldri kysset noen», lyver Thor. Særlig.

LITEN GUTT, STORE, SKUMLE JENTER: Midori Francis, Jacob Tremblay og Molly Gordon i «Good Boys». Foto: Ed Araquel/Universal Pictures

Bestrebelsene leder til kompliserte forviklinger med den eldre nabojenta Hannah (Gordon) og hennes bestevenninne Lily (Midori Francis). De tre guttene tar håndvesken til Hannah som gissel. Det er krise, for den inneholder to ecstasytabletter som jentene har planer om å fortære. Hei, de vil feste de også.

Fæle greier, hva? Å ta barn i den rareste av alle aldre, pre-tenårene, og misbruke dem i vitser om ulovlige rusmidler og sexleketøy?

STORØYDE GUTTUNGER: Jacob Tremblay, Keith L. Williams, Brady Noon og Molly Gordon i «Good Boys». Foto: Ed Araquel/Universal Pictures

Neeeida. Ikke egentlig. «Good Boys» er tvert imot en nokså politisk korrekt komedie, der guttene får demonstrert at de tar avstand fra både narkotika og «sensuell trakassering», og at de alltid vil spørre en jente om samtykke før de tillater seg noe.

Ideene er ikke mange nok til en helaftens spillefilm, og «Good Boys» sjangler en del i de brå kastene mellom sentimentalitet og «grensesprengende» humor. Den er, i det store og det hele, en bagatell.

Men lo jeg? Ja. Flere ganger.

Så er jeg ganske barnslig også, da.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder