Rå høy-oktan

«The Fast and the Furious»

Regi: Rob Cohen. Med Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster. Amerikansk. Bil-action - 15 år, egnet voksne.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

«The fast and the Furious» er en type film Hollywood en gang var eksperter på å masseprodusere. Men som vi ikke har sett skikkelige utgaver av på noen år.

Det handler om en hvit ung mann som strever fælt med å vinne innpass i det hovedsakelig ikke-hvite gateracer-miljøet i Los Angeles. Egentlig er han en undercover-purk på oppdrag i en landeveisrøver-sak.

Med spor til gateracerne. Oppfinnsomt Han lykkes i å få innpass. Men kompliserer det hele med å forelske seg i søsteren til den hovedmistenkte. Høres dette kjent ut? Jo da, det er ikke alt for originalt.

Likevel oppfinnsomt nok til å holde interessen fanget. Dessuten makter dyktige unge skuespillere faktisk å lage til dels interessante roller ut av det. At damer stort sett er lettkledde kalender-modeller, får man heller svelge. At de logiske bristene blir tydelige, får man akseptere; bilracere skal nå helst ha gatene for seg selv, selv midt i storbyen. Det viktigste her er at hestekreftene er astronomiske, filmingen vanvittig, gummien mer svidd enn noen gang, musikken en puls-eksplosjon.

«The Fast and the Furious» er simpelthen en glimrende genrefilm!

JON SELÅS

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder