DØD: Luke Perry ble 52 år. Her avbildet for noen år siden. Foto: AP

Luke Perry dukker opp på lerretet etter sin død

Publikum får muligheten til å se den avdøde «Beverly Hills 90210»-stjernen på kino en siste gang.

Artikkelen er over ett år gammel

Perry døde mandag av hjerneslaget han pådro seg i forrige uke. Fans og skuespillerkolleger er i sorg over 52-åringens brå bortgang.

Kommentar: Ingen var kulere og mer autentisk

Skuespilleren rakk ikke selv å se sin siste filminnspilling. Perry står nemlig på rollelisten i den mye omtalte «Once Upon a Time in Hollywood» sammen med blant andre Leonardo DiCaprio (44) og Brad Pitt (55).

Bakgrunn: Pitt og DiCaprio sammen på lerretet for første gang

Om Manson-drapene

Filmen er regissert av Quentin Tarantino (55) og handler om Manson-drapene i 1969, og det filmprodusentene beskriver som «slutten på den gylne Hollywood-æraen». I år er det 50 år siden de groteske drapene på skuespillerinnen Sharon Tate og seks andre mennesker i Los Angeles.

Tarantino skriver selv på Twitter at Perry inngår i hans stab.

«Hvil i fred, Luke Perry», skriver regissørveteranen, før han opplyser om at den avdøde stjernen vil dukke opp posthumt i filmen.

«Han spiller den virkelige skuespilleren Wayne Maunder, kjent fra western-serien «Lancer», skriver Tarantino.

Historien om massemorderen Charles Manson: Drapene som rystet Hollywood

Filmen får etter planen premiere 26. juli.

Kjære Luke: – Jeg er knust

Leonardo DiCaprio skriver på Twitter om sin avdøde kollega at «Luke Perry var en utrolig talentfull kunstner med et varmt hjerte».

«Det var en ære å få muligheten til å jobbe med ham. Mine tanker og bønner går til ham og hans nærmeste», skriver Hollywood-stjernen.

Perry pådro seg det voldsomme slaget samme dag som det ble kjent at seks av de andre hovedrolleinnehaverne i 90-tallsserien «Beverly Hills 90210» gjør comeback på TV-skjermen. Hvorfor Perry ikke var aktuell i denne TV-gjenforeningen, er det ikke sagt noe om. Han har den siste tiden spilt i Netflix-serien «Riverdale».

Skuespilleren etterlater seg kjæreste og to barn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder