PÅ PREMIERE: Mark Wahlberg, Michelle Williams og regissør Ridley Scott på premiere for filmen «All the Money in the World».
PÅ PREMIERE: Mark Wahlberg, Michelle Williams og regissør Ridley Scott på premiere for filmen «All the Money in the World». Foto: KEVIN WINTER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Wahlberg og WME donerer 16,7 millioner kroner etter kritikk om lønnsforskjeller

Publisert: Oppdatert: 14.01.18 11:30
FILM

Hollywood-skuespilleren bedriver solid brannslukking etter at han fikk mye bedre betalt enn Hollywood-kollega Michelle Williams.

Det vakte oppsikt tidligere i uken da det ble kjent at fire ganger Oscar-nominerte Michelle Williams fikk 80 dollar dagen, 0.07 prosent av hva Mark Wahlberg fikk betalt.

Filmen det dreier seg om er «All the Money in the World», og jobben det er snakk om er nyinnspilling av flere scener i filmen, som følge av avsløringene rundt Kevin Spacey. Han ble fjernet fra filmen og erstattet av Christopher Plummer.

Nå prøver Wahlberg og William Morris Endeavor, selskapet som representerer ham, å gjøre det godt igjen.

Ifølge Hollywood Reporter donerer de til sammen 2 millioner dollar, om lag 16,7 millioner kroner (ifølge DNBs valutakalkulator) til kampanjen «Time’s up», for å kjempe mot trakassering og for likestilling.

– Jeg støtter 100 prosent kampen for likebetaling og jeg donerer 1.5 millioner dollar til Time’s Up i Michelle Williams sitt navn, sier Wahlberg i en uttalelse.

Samtidig donerer WME 500 000 dollar. WME representerer både Williams og Wahlberg.

– Det er viktig at denne samtalen om likebetaling fortsetter i bransjen vår og vi er bestemt på å være en del av løsningen, skriver WME blant annet.

Michelle Williams har også svart på donasjonen, og hun understreker at denne saken ikke handler om henne.

– Mine kvinnelige medskuespillere sto opp for meg, og mine aktivistvenner lærte meg å heve stemmen, og de mektigste menn i bransjen lyttet og gjorde noe med det. Hvis vi ønsker en verden med likhet må vi alle kjempe og ofre noe, sier hun blant annet i uttalelsen.

Hollywood Reporter skriver likevel at det er uklart om Wahlberg hadde godtatt å spille om igjen scener i sin opprinnelige kontrakt, i motsetning til de andre skuespillerne i filmen. De skriver også at Williams i utgangspunktet gikk med på å spille scener på nytt uten å kreve lønn, noe Wahlberg ikke gjorde.

Her kan du lese mer om